Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
Conferinta de lansare a proiectelor educationale in domeniul IT se desfasoara pentru prima data in Moldova »

Un investitor din China vrea sa construiasca la Orhei o uzina de producere a bateriilor solare

  17/12/10 09:07, by , Categories: e-securitate, e-tehnologii

Republica Moldova va produce si va exporta sisteme de utilizare a energiei solare care vor fi fabricate la Orhei. Anuntul a fost facut astazi de catre viceministrul Economiei, Sergiu Ciobanu, la o conferinta de presa sustinuta impreuna cu fondatorul companiei chineze care va efectua investitia, Anxiang Chen, transmite MOLDPRES.

Fondatorul companiei “Shandong AUHUA” nu a dorit sa dezvaluie termenul la care va fi data in exploatare viitoarea intreprindere, insistind ca doreste ca acesta sa ramina o surpriza pentru societatea moldoveneasca. “Sint sigur ca pentru noi si pentru Moldova este un pas strategic ca am venit sa construim o fabrica de baterii solare”, a spus Anxiang Chen. El a apreciat ca Moldova este o tara cu mult soare si bateriile solare constituie o buna alternativa pentru sursele de energie traditionale, deoarece nu polueaza mediul inconjurator.

Potrivit viceministrului Economiei, Sergiu Ciobanu, compania chineza va investi 60 de mln de dolari americani in viitoarea intreprindere, care va fi construita pe teritoriul unei companii partenere din Republica Moldova. Fabrica de utilaj solar urmeaza sa genereze circa 2 000 de locuri de munca.

“Acesta este doar unul din multele rezultate ale politicilor promovate de Ministerul Economiei in ultimul an. Am reusit totusi sa atragem investitori straini in R. Moldova intr-un an de dupa o criza economica mondiala”, a adaugat Ciobanu, citat de MOLDPRES.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-securitate, e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

b2
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Forums software