Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Toate liceele si campusurile universitare din Chisinau vor fi conectate gratuit la internet Wi-Fi6 servere performante pentru buna funcționare a site-urilor Companiei “Teleradio – Moldova”, CEC, CTS, BNS și alte instituții ale statului »

Un finalist „iTineret – Viitorul incepe cu tine” a reusit sa asigure liceul sau cu retea Wi-Fi

  15/12/10 09:09, by , Categories: e-tehnologii

Veaceslav Cretu, finalist al concursului national “iTineret – Viitorul incepe cu tine” editia I, a reusit sa asigure in liceul teoretic “Zimbreni” din raionul Ialoveni o retea de calculatoare interconectate la Internet fara fir, Wireless(Wi-Fi) LAN.

Asigurarea liceului din Zimbreni cu retea Wi-Fi a fost posibila datorita initiativei lui Veaceslav, care impreuna cu alti doi colegi de liceu, Dorin Carare si Pavel Cazacu, au participat si au castigat un grant in valoare de 2000 de lei din partea „Fondului pentru Tineri Ialoveni”, in cadrul Programului de granturi mici pentru tineri. Proiectul are ca scop dezvoltarea si progresul domeniului informational in liceu. Proiectul va facilita insusirea curriculum-ului la toate disciplinele scolare prin referinta la fluxul de informatie stocat in Internet - prezentari 3D, grafice, experimente, filme tematice etc.

In implementarea proiectului cei trei tineri au format grupul de initiativa “Inovatorii”, fiind sustinuti de Aurelia Paladi, profesoara de informatica si de Primaria comunei Zimbreni, care a mai oferit inca 700 de lei pentru proiect. Liderul echipei, Veaceslav Cretu ne-a comunicat ca „Wireless (Wi-Fi) in liceu” este primul proiect de acest fel implementat in institutiile de invațamant din raionul Ialoveni.

Implementarea proiectului a inceput la 8 noiembrie curent si a cuprins activitati legate de partea tehnica si cursuri pentru profesori despre utilizarea internetului si importanta lui in facilitarea procesului de studiu. 
Proiectul a fost lansat oficial la 7 decembrie curent. La evenimentul de lansare a fost prezenta echipa organizatorica a concursului “iTineret – Viitorul incepe cu tine”, reprezentanti ai MTIC, elevi, profesori si directoarea liceului, Varvara Stavri.

Pentru a le facilita si activitatea de mai departe, tinerilor din grupul „Inovatorii” le-au fost inmanate cate un flash card din partea Ministerului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, reprezentat la eveniment de Liubov Platonov, coordonator al concursului „iTineret-Viitorul incepe cu tine” din partea ministerului TIC.

Succesele obtinute de V. Cretu in cadrul primei editii a concursului, i-au entuziasmat pe colegi, dornici de a afla cat mai multe detalii despre cea de-a doua editie a concursului „iTineret – Viitorul incepe cu tine”. Cu o prezentare detaliata a venit dna Liubov Platonov, care le-a explicat tinerilor procedura de aplicare, beneficiile de participare la concurs, despre premiile oferite de sponsori etc. „Concursul „iTineret – Viitorul incepe cu tine” este o modalitate eficienta de afirmare si de acumulare a cunostintelor si a experientei pentru cei care vor sa devina buni specialisti in IT”.

„iTineret – Viitorul incepe cu tine” este un concurs national in domeniul tehnologiilor informationale, adresat elevilor si studentilor, cetateni ai Republicii Moldova. Concursul este la a doua editie si se desfasoara in perioada septembrie 2010 – iulie 2011 sub patronajul Ministrului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor.

Sponsori: StarNet, Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, Evisoft, Suncommunications, I.S. CRIS Registru, I.S. Centrul National pentru frecvente radio, I.S. MoldData.

Partneri informationali: Unimedia, AllFun, Privesc.eu

sursa

This entry was posted by and is filed under e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

August 2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Social CMS engine
 

This collection ©2021 by Dumitru Purici

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Open-Source CMS