Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« “Eventis Mobile” va fi vandut companiei ruse “I-Tel Sistem”Dezvoltarea Sistemului de telecomunicatii al autoritatilor administratiei publice »

Toate liceele si campusurile universitare din Chisinau vor fi conectate gratuit la internet Wi-Fi

  15/12/10 08:43, by , Categories: e-tehnologii

Primaria Chisinau, in parteneriat cu Compania „Starnet” SRL, continua programul de asigurare a accesului gratuit la internet in sistem Wi-Fi (fara fir) si va lansa in curand un nou proiect care presupune conectarea si accesul gratuit in toate liceele din capitala la internet prin sistemul Wi-Fi. De asemenea, reteaua internet Wi-Fi cu acces gratuit va fi extinsa si in orasele studentesti din Chisinau, respectiv in perimetrul caminelor universitatilor, colegiilor si liceelor profesionale. Dupa cum a mentionat in cadrul sedintei operative primarul capitalei Dorin Chirtoaca, in primul rand vor beneficia de conectare gratuita la internet liceele din municipiul Chisinau, 83 la numar. Dintre acestea, 20 de institutii de invatamant preuniversitar au fost deja conectate la internet prin sistemul Wi-Fi, la fel in cadrul unui parteneriat al autoritatilor locale si Compania „Starnet”, incepand cu anul 2009.

Primarul de Chisinau a subliniat ca Primaria isi propune in perioada urmatoare sa asigure cu internet gratuit toate institutiile de invatamant din oras, inclusiv cele preuniversitare si cele prescolare, iar in perspectiva, intreaga capitala urmeaza sa beneficieze de acoperire cu internet Wi-Fi. Referindu-se la proiectul privind conectarea liceelor la internet prin sistemul Wi-Fi, Dorin Chirtoaca a solicitat intreprinderilor municipale specializate sa ofere suportul tehnic necesar, pentru ca proiectul sa fie realizat intr-un timp scurt.

 

Amintim ca in urma unei colaborari dintre Primaria Chisinau si compania respectiva, in anul trecut, la 9 mai 2009, de ziua Europei, a fost lansat pentru prima data internet gratuit prin sistemul Wi-Fi in locurile publice din oras. Este vorba de Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”, parcul Catedralei, parcul Rascani, aleea de pe bd. Mircea cel Batran, parcul „Valea Trandafirilor”, scuarul din fata Bibliotecii Nationale si scuarul din fata magazinului UNIC.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

June 2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

b2
 

This collection ©2021 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog theme by Asevo | CMS + user community