Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Moldtelecom aduce Televiziunea Digitala HD in Republica MoldovaATIC: Noi oportunitati si perspective pentru domeniul IT din Moldova »

"SRS Femida"

  07/12/10 09:42, by , Categories: e-jurisprudenta, e-securitate, e-tehnologii

Sistemul de judecata contemporan inainteaza noi cerinte in ceea ce priveste asigurarea transparentei procesului de judecata si trecerea securizata in evidenta electronica a documentelor. Drept rezultat, Ministerul Justitiei al Republicii Moldova in colaborare cu IS „Centrul de telecomunicatii speciale” au initiat procesul de implementare, in toate instantele judecatoresti din republica, a sistemului de inregistrare audio a sedintelor de judecata, numit “SRS Femida".

Sistemul dat este compus dintr-un complex de mijloace tehnice speciale care asigura inregistrarea audio a sedintelor de judecata. Punctul forte al „SRS Femida” este gradul inalt de protectie a datelor inregistrate prin excluderea accesului neautorizat si manipularea informatiei inregistrate. Sistemul prevede ca securitatea datelor sa fie asigurata de semnatura digitala, aplicarea careia permite verificarea integritatii si autenticitatii acestora.

Noua modalitate de inregistrare audio a sedintelor de judecata contribuie considerabil la facilitarea si eficacitatea proceselor de evidenta a sedintelor de judecata. Aceasta permite verificarea corectitudinii si plenitudinii proceselor-verbale scrise, precum si reflectarea in ordine cronologica a initierii fiecarui eveniment si titlul acestuia, specificarea participantilor la proces, note, numarul de inregistrare al dosarului, numarul de serie al CD-ului pe care se  inregistreaza sedinta, etc.

Inregistrarile audio ale sedintelor de judecata pot fi pastrate in forma electronica pe orice purtator de informatie si, respectiv, reproduse la orice calculator multimedia fara a instala un software special.

I.S. „Centrul de telecomunicatii speciale” va contribui si pe viitor la implementarea sistemelor informationale securizate moderne de evidenta si pastrare a datelor, in cadrul autoritatilor administratiei publice.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-jurisprudenta, e-securitate, e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

September 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Responsive CMS
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | b2