Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« SA „Moldtelecom” a fost desemnat drept furnizor cu putere semnificativa pe doua piete relevanteSA „Moldtelecom” a fost desemnat drept furnizor cu putere semnificativa pe doua piete relevante »

SA „Moldtelecom” a fost desemnat drept furnizor cu putere semnificativa pe doua piete relevante

  08/10/10 06:45, by , Categories: Comentarii personale

 

 

Agentia Nationala pentru Reglementare in Comunicatii Electronice si Tehnologia Informatiei (ANRCETI – www.anrceti.md) a desemnat SA „Moldtelecom” drept furnizor cu putere semnificativa pe piata accesului cu ridicata la infrastructura de retea la un punct fix si pe piata accesului cu ridicata in banda larga. Hotararile Consiliului de Administratie al ANRCETI privind desemnarea SA „Moldtelecom” drept furnizor cu putere semnificativa pe cele doua piete au fost publicate astazi, 8 octombrie, in Monitorul Oficial.

Piata accesului cu ridicata la infrastructura de retea cuprinde serviciul de acces la bucla/subbucla locala constituita dintr-o pereche de fire metalice din cupru, inclusiv accesul total sau partajat la bucla/subbucla locala, iar piata accesului cu ridicata in banda larga - serviciul de acces cu ridicata in banda larga bazat pe tehnologia xDSL (acces de tip „bit stream”), inclusiv capacitatea de transmitere asociata.

Initial Agentia a identificat pietele date drept susceptibile reglementarii preventive, dupa care, in baza analizei detaliate a acestora, a constatat lipsa concurentei efective pe ele si a stabilit ca SA „Moldtelecom” are putere semnificativa pe aceste piete. Conform Legii comunicatiilor electronice, un furnizor este considerat ca avand putere semnificativa pe o anumita piata relevanta in cazul in care acesta detine, conform analizei de piata corespunzatoare, o cota de piata egala sau mai mare de 35% si daca, in urma analizei de piata, Agentia constata ca pe aceasta piata nu exista concurenta efectiva.

ANRCETI a remis hotararile Consiliului sau de Administratie SA „Moldtelecom” si Agentiei Nationale pentru Protectia Concurentei (ANPC). Conform legislatiei in vigoare, ANPC urmeaza sa includa, in termen de 10 zile, furnizorul cu putere semnificativa pe cele doua piete relevante in Lista agentilor economici care au pozitie dominanta pe pietele relevante din domeniul comunicatiilor electronice si sa publice aceasta lista in Monitorul Oficial. La expirarea acestui termen, ANRCETI este in drept sa adopte o hotarare de impunere a obligatiilor speciale preventive furnizorului desemnat ca avand putere semnificativa pe cele doua piete relevante.

Proiectul hotararii privind impunerea obligatiilor speciale preventive SA „Moldtelecom” in legatura cu puterea sa semnificativa pe piata accesului cu ridicata la infrastructura de retea la un punct fix si pe piata accesului cu ridicata in banda larga a trecut procedura de consultare publica si urmeaza a fi aprobat, in viitorul apropiat, in sedinta publica a Consiliului de Administratie al Agentiei. Scopul principal al actului de reglementare este de a inlatura efectele impactului negativ al puterii semnificative a SA „Moldtelecom” asupra pietelor susmentionate si a stimula dezvoltarea concurentei eficiente pe aceste piete.

sursa

 

This entry was posted by and is filed under Comentarii personale.

No feedback yet


Form is loading...

January 2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

powered by b2evolution
 

This collection ©2021 by Dumitru Purici

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | PHP framework