« Am iesit din socialism ca niste oameni concentrati in exces asupra lor insisi.Statul de drept si a fi o persoana onorabila »

10 comments

Comment from: adina
adina

si eu am vizitat rosia montana si intr-adevar mai mult de o zi, maaaxim doua nu ai ce face acolo. si nu cred ca merge asa turismul, caci ar insemna sa vina foarte multi oameni care stau relativ putin. in cazul meu, nici macar nu am avut nevoie de cazare, ca o zi mi-a ajuns. asa ca daca unuia ii merge bine, nu inseamna ca tuturor.

01/11/11 @ 10:20
Comment from: Simona
Simona

Imi place articolul tau. Nuantat, contine opinii personale, informatii noi, o schimbare fata de obisnuitele articole din care aflam cata cianura contine cafeaua… si asistam la felurite contorsiuni logice care concluzioneaza ca trebuie sa ne dam aurul pe degeaba.

Cred ca se vor face campanii frumoase legate de turism dupa ce vom scapa de RMGC. Just watch ;)

03/11/11 @ 10:45
Comment from: Simona
Simona

O mentiune: eu sunt de parere ca, fiind o chestiune destul de grava, trebuie sa decida daca se face proiectul toti cei care ar fi afectati in cazul unui accident.
Si anume: romanii, bulgarii, maghiarii, sarbii.
Nu poti lasa decizia pe umerii unei comunitati locale vulnerabile la presiuni si santajuri de tot felul.

03/11/11 @ 11:10
Comment from: Mihaela
Mihaela

Subscriu si eu la ideea ca RGMC NU poate face mai mult decit pot face oamenii locului care sa puna in valoare ceea ce au deja.
Ce este insa foarte important de luat in considerare este ca, asa cum s-au folosit de marturia d-lui Bolog pe care prea putini il cunosc si pot sa evalueze starea de fapt, intreaga lista de marturii din reclamele RMGC are lista de minciuni aferente!
Cat despre cui ar trebui sa apartina decizia, cata vreme discutam de un patrimoniu national cu siguranta decizia intereseaza pe toti romanii chiar daca si pe cei care nu sunt constienti de asta!

03/11/11 @ 15:49
adrian

Daca n-ai gasit cazare in Rosia Montana inseamna ca n-ai dat un search pe google inainte de a pleca la drum

http://www.drumulaurului.ro/RO/rosia_montana_cazare.htm

20/11/11 @ 13:14
Comment from:
Bogdan

Sau poate ca am dat, dar cautam cazare cu baie in camera?
oricum daca ajungi in zona fara sa dai un search, in afara de cele 2 nu vezi niciun semn de cazare…

22/11/11 @ 09:59
Comment from: marius
marius

daca consideri ca decizia trebuie lasata la latitudinea unei comunitati care se zice ca nu stie sa faca altceva in afara de minerit, inseamna ca nu constientizezi dimensiunea proiectului propus de rmgc si impactul pozitiv sau negativ pe care ar putea sa-l aiba asupra intregii tari.
de aceea ar trebui tratat ca un subiect de interes national, in nici un caz local, ceea ce inseamna ca un referendum national ar fi probabil cea mai buna solutie.

28/12/11 @ 11:31
Comment from: Necunoscut
Necunoscut

Mulțumesc pentru informații!

28/12/11 @ 12:26
Comment from: A
A

Zici acolo “Pai in afara de pensiunea mai sus amintita si un hostel nu ai unde sa stai”

In video proprietarul zice ca nu poate sa traiasca doar din turism.

Daca ar fi putut trai din turism de ce ar fi mintit ca nu poate din moment ce are singura pensiune din localitate?
Adica chiar asa de prost sa fii sa-ti dai cu firma in cap?

Ma indoiesc ca omul e chiar asa de prost si cred mai degraba ca e sincer si chiar nu merge doar cu turism.

09/01/12 @ 14:20
Comment from: Ovidiu
Ovidiu

Draga autorule, inteleg ca Rosia are pentru tine prea putine atractii turistice si servicii care nu se ridica la nivel de statiune, gen Predeal, Sinaia etc.
Poate ai aflat ca de cand cu “goldu” zona a devenit monoindustriala, deci legal nu s-a mai putut investi. Ceea ce exista apartine doar unor localnici cu ceva curaj si initiativa, pentru ca outsider-ii nu pot investi deocamdata in zona. Stii bine ca orice zona turistica in care nu se investeste si care nu este promovata de investitori, nu poate prea multe.Cu toate astea, Rosia poate mai mult decat alte zone in care s-a investit mai mult.Nu te atarg drumetiile montane? Atunci nu inteleg ce ai putea face in nicio zona montana. Evident, este nevoie in viitor de o partie si un teleferic, dar asta dupa ce se care “investitorii” in cianuri.
Stai linistit, tot la turism raman. Am fost si eu acolo, dar ca roman inteprinzator, incerc sa ii ajut cu ceva pe cei de acolo, ca pretentiile in conditiile astea nu au la ce folosi.
Nu prea ai pomenit de biserici, pesemne ca nici monumentele istorice nu te intereseaza.Altfel pomeneai de casa parohiala greco-catolica, sotia si fiica lui B. P. Hasdeu, fiica de preot, comandantul armatei lui Avram Iancu, tot acolo preot si alte chestiuni care tin de istoria si cultura noastra.Fara toate astea, intr-adevar ramane sa joci sah in cabana si sa te plimbi ca pensionarul, deh…turismul asta rural, fara investiti…Cazare gasesti daca te intereseaza, sunt si localnici care cazeaza in caz ca nu mai sunt locuri la cabana, pensiune si hostel - pt ca sunt 3 unitati de cazare acolo. Peisajele, drumetiile, istoria, legendele si monumentele sunt elemente care fac din Rosia un loc unic, nu gasesti pe oriunde o asemenea combinatie.Va urma

08/03/15 @ 17:39


Form is loading...