« Noul accelerator de la CERN - pe intelesul celor mai multiBaterii uzate - unde se pot arunca in Bucuresti ? »

7 comments

Irina

Ciao,

Irina de la steleverzi aici. Am dat din nou mail la MediaGalaxy sa imi spuna care-i faza - si tanti cu care am vorbit are adresa de la MediaGalaxy si logo cu Altex in semnatura - deci presupun ca sunt ale aceleiasi firme.

Sa speram ca nu o sa aiba si bateriile tale aceeasi soarta cu cele de la Altex..

Keep it going green :D (nu am inteles unde bati cu concluzia postului)

02/09/08 @ 11:52
Comment from:
Bogdan

Eh, probabil ca pe hartie lucrurile merg excelent.
Morala e legata de faptul ca - am avut impresia (din gliciunea cosului si atitudinea oamenilor) - ca sunt printre putinii care au aruncat la cosul ala. Deci in loc sa scrii la comentarii - Bravo si ce bine ati ca ati scris asta - si sa trimiti mass la toata lumea, mai bine pui mina si le si duci unde trebe.
Some wishful thinking :-)

02/09/08 @ 11:59
Irina

Well, nu e ca si cand majoritatea oamenilor ar “produce” baterii pe banda rulanta. :) Eu cred ca am adunat in vreo 2 ani o punga plina doar pe fund cu baterii - care, cand am gasit centrele de care am scris pe steleverzi, au ajuns la un mediagalaxy.
Cred ca si messurile sunt importante pentru ca daca stii ca se pot recicla ai sanse mult mai mari decat sa nu stii.
PS: am primit si raspuns de la mediagalaxy

02/09/08 @ 18:15
Comment from: ema  
ema

are rost sa iti spun ca …desi in magazinul in care lucrez se colecteaza tot felul de baterii electrice si alte alea in recipiente pe care scrie mare cat capul popandaului ca sunt pt baterii uzate si/sau altceva,tot hartii se arunca si dacai faci observatie individului care arunca hartii in cos sare de posterior in sus ca hopa-mitica ,deh el facea o fapta buna nu mai arunca hartiile pe jos…..

02/09/08 @ 23:57
Comment from: Adi
Adi

In Iasi, noi vom face tot posibilul ca bateriile colectate prin proiectul nostru sa ajunga unde trebuie, desi in Romania nu exista nici o firma care sa recicleze baterii. Exista doar firme de colectare a acestor deseuri(cele mai toxice) care le trimit spre reciclare in alte state din UE.
Trimiteti bateriile la Iasi daca vreti sa fiti 100% siguri ca vor lua drumul reciclarii:)

22/01/10 @ 11:51
Camelia

Doamne ajuta!
Puteti duce bateriile la Kaufland. Noi le ducem acolo de 1 an si este in regula. Este un recipient transparent unde se pot vedea doar baterii! Nu renuntati!

15/02/11 @ 15:48
Comment from: calingr  
calingr

Salutari. am cautat pe net o solutie de reciclare a bateriilor portabile uzate deoarece in domeniul meu folosesc aprox 40 de bat AA pe saptamana si am dat de blogul vostru care mi-a fost foarte util. Stiam cate ceva de campania ikea de reciclare conform careia la fiecare 20 de baterii uzate primesti 10 baterii noi ikea (peste 60 primesti 30) si dupa ce le-am trimis un mail mi-au raspuns promt cu urmatorul mesaj:

Buna ziua,
Va multumim pentru interesul aratat companiei IKEA.

Va asteptam in magazinul IKEA cu toate bateriile portabile uzate pe care le aveti acasa.

In schimbul a 20 de baterii portabile aduse la departamentul Relatii Clienti, veti primi gratuit un set de 10 bucati de baterii alcaline ALKALISK LR6 AA 1.5V. Pentru mai mult de 60 de baterii aduse va oferim 3 seturi de cate 10 bucati.

Stiai ca:
- Bateriile portabile, acumulatorii si bateriile de tip pastila contin substante chimice – intre care: urme de metale grele (cadmiu, mercur, plumb) si lichide corozive – ce pot avea efecte grave asupra sanatatii tale si a mediului inconjurator daca nu sunt colectate separat si reciclate corespunzator?
- Simbolul inscriptionat pe bateriile portabile si pe acumulatori indica faptul ca acestea nu trebuie tratate ca orice deseu menajer, ci fac obiectul unei colectari separate?
- Bateriile sunt considerate surse importante de materii prime? Daca toate bateriile din lume ar fi reciclate s-ar putea recupera si refolosi tone de metale, ca de exemplu: nichel, cobalt si argint?

Bateriile portabile de care nu mai aveti nevoie sunt colectate separat in magazinul IKEA, astfel incat sa poata fi tratate si reciclate cu grija fata dumneavoastra si fata de mediu.

Desi este un mesaj tip apreciez seriozitatea lor iar in urmatoarele zile voi testa serviciul si revin cu info.

Cu respect pt voi si pt natura, Calin.

21/04/11 @ 12:59


Form is loading...