Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Un centrul modern si inedit de examinare a soferilor este deschis la ChisinauSA „Moldtelecom” a fost desemnat drept furnizor cu putere semnificativa pe doua piete relevante »

Procuratura Generala investigheaza presupusele incalcari ale drepturilor de autor comise pe www.torrentsmd.com

  14/10/10 07:13, by , Categories: Stiri, e-criminalitate

Procuratura Generala a pornit urmarirea penala in baza art.1851 alin.(6) lit.b) si e) si art.2604 alin.(2) lit.b) si d) din Codul penal, pe faptul incalcarii dreptului de autor si a drepturilor conexe, precum si punerii ilegale la dispozitie a parolelor, codurilor de acces si a datelor similare, prin intermediul fisierelor constituite in baza web-serverului cu domenul www.torrentsmd.com.

Temei pentru declansarea procesului penal a servit plingerea Directorului Uniunii Producatorilor de Fonograme si Videograme din Republica Moldova, cu privire la valorificarea ilegala a operelor audiovizuale, interpretarilor, fonogramelor, programelor de computer si altor opere ce formeaza obiectul dreptului de autor si al drepturilor conexe prin intermediul web-site-ului www.torrentsmd.com.

Efectuarea urmaririi penale in prezenta cauza a fost dispusa Sectiei tehnologii informationale si investigatii ale infractiunilor in domeniul informaticii din cadrul Procuraturii Generale si Directiei Investigare a Fraudelor din cadrul MAI.

In vederea constatarii existentei sau inexistentei infractiunii, identificarii faptuitorului, constatarii vinovatiei, precum si examinarii instrumentelor destinate pentru a fi folosite ca mijloace la savarsirea pretinsei infractiuni, au fost ridicate web-serverele care contin date informatice privind fisierele de tip „.torrent” ale retelei P2P constituite pe domenul www.torrentsmd.com.

In prezent, organul de urmarire penala intreprindere toate masurile prevazute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completa si obiectiva, in termen rezonabil, a circumstantelor cauzei.

sursa

This entry was posted by and is filed under Stiri, e-criminalitate.

No feedback yet


Form is loading...

August 2021
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

CCMS
 

This collection ©2021 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog template by Asevo | Build your own website!