Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Conferinta de lansare a proiectelor educationale in domeniul IT se desfasoara pentru prima datain MoldovaGuvernul a aprobat o hotarire „Privind restabilirea interconectarii directe a retelelor de comunicatii electronice de pe ambele maluri ale r. Nistru” »

Primul exercitiu de simulare a unui atac cibernetic la nivel european

  12/11/10 09:27, by , Categories: e-criminalitate, e-tehnologii

 

 

 

Saptamana trecuta, in cadrul Uniunii Europene a avut loc “primul exercitiu de simulare a unui atac cibernetic” - Cyber Europa 2010. In cadrul acestui exercitiu, expertii au incercat sa combata tentativele simulate ale hackerilor de a paraliza servicii on-line critice (precum e-guvernarea), in mai multe state membre ale UE.

Expertii au marcat faptul ca “Cyber - Europa 2010” - nu este nimic mai mult decat o incercare de a modela global dos-atacuri asupra elementelor critice de e-guvernare in UE.

Comentand evenimentul dat directorul general al I.S. “Centrul de telecomunicatii speciale”, domnul Serghei Popovici a declarat: “Lupta impotriva criminalitatii informationale si protectia spatiului informational a devenit o problema la nivel mondial si necesita solutii consolidate. O crestere semnificativa a utilizatorilor spatiului virtual nu este insotita de cresterea necesara a nivelului de securitate. Protectia retelelor si datelor personale devine mai vulnerabila, faptul care poate ameninta sistemul economic si social al unei tari in intregime".

Intr-adevar  numarul utilizatorilor de Internet a crescut, devenind o parte integranta a economiei globale si a structurii sociale. Tehnologiile informationale si de comunicatii sunt utilizate de catre persoane fizice si juridice, autoritati publice si institutii pentru a satisface cerintele multiple, inclusiv in domenii cum ar fi: bancar, energetic, servicii de urgenta, transport, educatie, telecomunicatii, construirea retelelor sociale, etc.

“In prezent una din sarcinile principale ale I.S. “Centrul de telecomunicatii speciale” este o informare la timp a organismelor competente, reprezentantilor responsabili ai ministerelor si agentiilor in privinta amenintarilor in adresa securitatii informationale, si, cel mai important, reactionarea eficienta rapida la incercarile de a patrunde la resursele informationale guvernamentale, interactiunea cu structurile nationale departamentale ale autoritatilor administratiei publice privind identificarea si depistarea infractiunilor informationale si a fraudelor prin Internet"- a declarat Serghei Popovici.

sursa

 

This entry was posted by and is filed under e-criminalitate, e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

July 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Community CMS
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog template by Asevo | Build your own website!