Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Dezvoltarea Sistemului de telecomunicatii al autoritatilor administratiei publiceDosarul interceptarilor telefonice ilegale – 2 »

Multi dintre tinerii care comunica pe retelele de socializare scriu mesaje cu greseli gramaticale

  14/12/10 08:54, by , Categories: e-tehnologii

Retelele de socializare sunt tot mai populare printre tinerii moldoveni. Pentru multi dintre ei, acesta este spatiul unde isi pot exprima opiniile si emotiile. Adesea, insa, tinerii plaseaza status-uri si mesaje cel putin ciudate, pline de greseli gramaticale si, in foarte multe cazuri, obscene.

Se intalnesc destul de multe asemenea mesaje, status-uri sau conversatii, care nici pe departe nu pot fi numite digresiuni lirice. Acestea prezinta mai mult o forma de exprimare suburbana, obscena si agramata, utilizata, din pacate, de o buna parte dintre moldoveni. Mai grav este ca aceste mesaje sunt scrise de tineri, care ar trebui sa fie mai cultivati. Asadar, Publika TV a selectat aceste mesaje.

Cele mai accesate site-uri de socializare din Moldova sunt Facebook si Odnoklassniki. Limbajul folosit de foarte multi dintre utilizatori nu are nimic in comun cu normele acceptate de Academia Romana.

De exemplu, o utilizatoare Odnoklassniki a descris o fotografie intr-o forma, sa recunoastem originala, insa plina de greseli gramaticale, unele cuvinte fiind schimonosite.

Si conversatiile dintre utilizatori prezinta interes. Parasite de iubiti, ranite, nervoase si singure, unele domnisoarele isi dau frau liber emotiilor, uitand insa lectiile de limba romana.

Totusi, cele mai multe mesaje sunt pozitive, pline de viata. Status-ul unui utilizator suna in felul urmator: “Cum n-ar fi prietenii mei, eu paliubomu ii pretuiesc si uvajesc, va iubesc pe toti, chiar si pe fetele de la Ciocana”.

Greu e dorul de casa. E mai greu insa sa te exprimi corect atunci cand vrei sa spui cat de mult iti lipsesc cei dragi. ” Adio Moscova, tara mea frumoasa, esti minunata, dar nu esti a mea. Eu ma intorc la mine acasa, caci ma asteapta cei dragi. Ura! Vanea, ne-a mai ramas putin sa zburam”.

O domnisoara se intreaba retoric daca exista baieti perfecti. Si in doua cuvinte a facut patru greseli.

Unele mesaje e greu sa le deslusesti, dar si mai greu e sa le comentezi. Asadar, concluziile va apartin.

Pozele si mesajele au fost spicuite de pe site-ul muligambia.com, un portal de pamflet. In Moldova sunt circa 150 de mii de utilizatori Facebook si peste 500 de mii de utilizatori activi Odnoklasniki.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

July 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

b2evo
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | b2evolution skin by Asevo | Social CMS