Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Masa rotunda „Acces la informatie: securitatea si transparenta”Castigatorii editiei I a concursului “iTineret - Viitorul incepe cu tine” (2010) continua sa-si dezvolte abilitatile in domeniul IT »

IBM increzator in proiecte de cercetare si dezvoltare comune in Republica Moldova

  05/11/10 09:24, by , Categories: e-tehnologii

 

 

 

Thomas Reeves, vice-presedintele IBM Cercetare Dezvoltare si Spiros Teleoglou, director executiv IBM sunt intr-o vizita de lucru in Republica Moldova, pentru a discuta detaliile colaborarii in domeniul cercetarii si dezvoltarii. Colaborarea va fi reglementatain cadrul unui Acord de colaborare dintre Republica Moldova si IBM si va viza nano-tehnologiile, imagistica medicalasi metodele de calcul.

Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor a avut initiativa si conduce negocierea parteneriatului. In cadrul intrevederii cu vice-ministrul Dorin Recean, Thomas Reeves a mentionat interesul companiei IBM pentru dezvoltarea unor relatii eficiente si de lunga durata cu Republica Moldova, doarece vad in tara noastra un mediu dinamic, o deschidere pentru colaborare si actiuni concrete. Reprezentantul IBM a apreciat inalt profesionalismul si potentialul cercetatorilor moldoveni, dorinta si dedicatia institutiilor statului pentru integrare in circuitul tehnologic global, exprimandu-si increderea in succesul colaborarii in cadrul proiectelor comune.

Dorin Recean a salutat sosirea vice-presedintelui IBM Cercetare Dezvoltare in Republica Moldova, ceea ce inseamna ca efortul de opt luni de colaborare cu IBM se concretizeaza. „Suntem foarte bucurosi ca IBM – corporatia cu cele mai mari investitii in cercetare si dezvoltare din lume – a identificat oportunitati comune de cercetare si este deschisa sa implementeze in comun cu specialistii moldoveni proiecte de dezvoltare a nano-tehnologiilor, imagisticii medicale, modelelor de calcul in baza tehnologiei si know-how-ului IBM”, a mentionat vice-ministrul.

„Suntem recunoscatori IBM pentru deschiderea spre colaborare si disponibilitatea de expunere a specialistilor si cercetatorilor din Moldova mediului international”, a spus viceminitrul. Potrivit lui Recean Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor considera aceasta colaborare drept un pas foarte important in integrarea veritabilasi reala a RM in circuitul global al proprietatii intelectuale de valoare.

Negocierile RM cu conducerea companiei IBM privind oportunitatea deschiderii la Chisinau a celui de-al 11 laborator de cercetare si dezvoltare au demarat la New York, la 11 octombrie curent. Moldova a fost reprezentata de Alexandru Oleinic, ministrul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor si de vice-ministrul Dorin Recean. Actuala vizita a delegatiei IBM in Moldova este o continuitate a agendei stabilite la New-York. In cadrul parteneriatului IBM va oferi metodologia, expertiza si know-how-ul de cercetare pe subiecte specifice, va instrui cercetatorii din Republica Moldova, va angaja cercetatorii proprii in proiectele comune. In rezultat, drepturile asupra proprietatii intelectuale produse vor fi impartite egal, iar RM si cercetatorii moldoveni vizati vor beneficia de capacitatea IBM de comercializare a brevetelor, licentelor, produselor si prototipurilor.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

CMS + forums
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog templates by Asevo | Open-source blog