Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Primul exercitiu de simulare a unui atac cibernetic la nivel europeanMoldova a participat pentru prima datain calitate de observator la Conferinta internationala privind e-transformarea, care s-a desfasurat in SUA »

Guvernul a aprobat o hotarire „Privind restabilirea interconectarii directe a retelelor de comunicatii electronice de pe ambele maluri ale r. Nistru”

  12/11/10 09:15, by , Categories: Comentarii personale, e-securitate, e-tehnologii

Proiectul Hotaririi Guvernului a fost elaborat de Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor in scopul asigurarii dreptului constitutional al populatiei Republicii Moldova la comunicare si in vederea asigurarii utilizatorilor din localitatile din stinga Nistrului (Transnistria) cu servicii de comunicatii electronice.

In conformitate cu hotarirea respectiva:

1. I.S. Camera Inregistrarii de Stat va inregistra agentii economici din localitatile din stinga Nistrului (Transnistria) care furnizeaza retele si/sau servicii de comunicatii electronice si va elibera acestora certificatul de inregistrare de stat a intreprinderii conform legislatiei in vigoare a Republicii Moldova.

2. Se recomanda Agentiei Nationale pentru Reglementare in Comunicatii Electronice si Tehnologia Informatiei autorizarea si inscrierea in Registrul public al furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice a agentilor economici inregistrati conform pct.1 si eliberarea acestora a licentelor necesare pentru utilizarea resurselor de numerotare si/sau dupa caz a frecventelor sau canalelor radio.

3. Se recomanda furnizorilor de retele si/sau servicii de comunicatii electronice, autorizati conform legislatiei in vigoare a Republicii Moldova, realizarea masurilor necesare in vederea restabilirii interconectarii directe a retelelor de comunicatii electronice de pe ambele maluri ale r. Nistru.

4. Ministerul Finantelor va elabora, in termen de 10 zile, procedura efectuarii decontarilor cu furnizorii de servicii de comunicatii electronice din localitatile din stinga Nistrului (Transnistria).

5. Controlul asupra executarii prezentei hotariri se pune in sarcina Ministerului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor.

Dorin Recean, viceministru comunicatiilor si tehnologiilor informationale a comunicat jurnalistilor ca din punct de vedere tehnic operatorii din Moldova au posibilitatea sa restabileasca interconectarea la telefonia fixa timp de o zi.

Conexiunea directa dintre reteaua de telefonie fixa a S.A. „Moldtelecom” si cea a operatorului de telefonie fixa din stinga r. Nistru S.A.T.I. „Interdnestrcom” nu exista din 9 septembrie 2003. Astfel, apelurile telefonice din/spre abonatii din stinga r.Nistru trec prin retelele operatorilor din alte state pentru a ajunge in reteaua a S.A. „Moldtelecom”, si respectiv, se taxeaza ca apeluri internationale.

sursa

This entry was posted by and is filed under Comentarii personale, e-securitate, e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

July 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

CMS with Bootstrap
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog theme by Asevo | Community software