Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« ATIC: Noi oportunitati si perspective pentru domeniul IT din MoldovaProcuratura Generala a participat la un ATELIER DE LUCRU cu genericul „Protectia programelor de calculator in Republica Moldova” »

Expert APE propune crearea unui website cu informatii despre fondurile alocate Moldovei de comunitatea internationala

  05/12/10 09:03, by , Categories: e-tehnologii

 

 

Informatia despre programele Uniunii Europene, despre fondurile alocate Republicii Moldova, este dispersata si, uneori, irelevanta, afirma coordonatorul de programe al Asociatiei pentru Politica Externa, Victoria Boian, autoarea studiului „Inventarierea si evaluarea asistentei financiare acordate de UE Moldovei”, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit Victoriei Boian, in Republica Moldova nu exista o sursa unica de informare, care sa contina rapoarte privind sumele ce au fost alocate, modul de repartizare a acestora si denumirea proiectelor implementate sau in proces de implementare. Evaluarea si monitorizarea proiectelor straine este facuta de donatori in mai multe etape. In acest proces nu sunt implicati beneficiarii, iar rezultatele sunt facute publice doar in unele cazuri, in functie de scopul proiectului.

Autorul studiului propune crearea unui website care sa ofere informatii despre fondurile alocate Moldovei de comunitatea internationala. O alta necesitate subliniata tine de instruirea adecvata a personalului Cancelariei de Stat, care reprezinta autoritatea nationala de coordonare a asistentei de acest tip.

Crearea unei retele de potentiali beneficiari de noutati privind recentele evolutii si potentialele posibilitati de a obtine finantare externa ar contribui, in opinia Victoriei Boian, la identificarea mult mai rapida a institutiilor prestatoare de astfel de servicii.

In studiu se mentioneaza ca asistenta Uniunii Europene pentru Moldova in perioada 1991-2006 a constituit-o putin peste 320 de milioane de euro. Din anul 2006 si pana in prezent institutiile si organizatiile din UE au investit in Republica Moldova peste 250 de milioane de euro.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

b2evolution CCMS
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog template by Asevo | Bootstrap CMS