Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Multi dintre tinerii care comunica pe retelele de socializare scriu mesaje cu greseli gramaticaleIn Republica Moldova va fi implementata portabilitatea numerelor de telefon »

Dosarul interceptarilor telefonice ilegale – 2

  13/12/10 09:45, by , Categories: e-jurisprudenta, e-criminalitate

Procuratura Generala a finalizat urmarirea penala si a remis instantei de judecata cauza penala declansata in privinta unor angajati ai Ministerului Afacerilor Interne sub acuzatia de violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice, depasirea atributiilor de serviciu, abuz de serviciu si fals in acte publice.

Din materialul probator, administrat de procurori rezulta ca, un inspector al MAI a introdus date vadit false intr-un act de serviciu operativ. Potrivit documentului, liderii unei grupari criminale foloseau in schemele lor mai multe telefoane mobile. Astfel, politistul este invinuit ca ar fi inventat ca in aceste grupari erau implicati si alti cetateni, printre care si unii politicieni, gasind, in asa fel pretext pentru a le intercepta convorbirile telefonice.

Prin urmare, inspectorul a intocmit o ordonanta ilegala, in baza carei, a obtinut mandat de la judecatorul de instructie, prin care, in perioada 6 iulie – 5 septembrie 2009, a fost dispusa interceptarea convorbirilor telefonice.

Potrivit procurorilor, in urma acestor actiuni, ilegal au fost interceptate si inregistrate convorbirile telefonice ale deputatilor in Parlament: Untila Veaceslav si Urechean Serafim, si altor persoane, in total - 9 la numar, care nu aveau tangenta cu cauza instrumentata.

Procurorii i-au aplicat invinuitului interdictia de a parasi tara in decurs de 30 de zile.

Amintim ca, la 22 octombrie 2010 Procuratura Generala a finalizat urmarirea penala in privinta sefului Directiei operativ-tehnice a Serviciului de Informatii si Securitate sub acuzatia de violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice si exces de putere.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, acesta este invinuit ca in intervalul 3 noiembrie 2008 – 24 septembrie 2009 in lipsa unei autorizatii a judecatorului de instructie a ordonat interceptarea convorbirilor telefonice a patru actuali si a unui fost ofiter din cadrul SIS-ului.

La demersul Procuraturii Generale, prin ordinul Directorului Serviciului de Informatii si Securitate din 13 iulie 2010, locotenent-colonelul a fost suspendat provizoriu din functie.

Mentionam ca in gestiunea Procuraturii Generale se afla si alte cauze penale similare, care actualmente sunt la etapa de finalizare a urmaririi penale si in curind vor fi facute publice.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-jurisprudenta, e-criminalitate.

No feedback yet


Form is loading...

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Open Source CMS
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog templates by Asevo | Blog software