« De ce nu comentez (mai des) despre circul politc romanesc, si de ce nu cred ca cineva ne vrea acasaDomeniile de drept cele mai bine platite in Romania? »

4 comments

Comment from:
Bogdan

Poate o idee sa iti dea si articolul asta
http://www.adevarulonline.ro/articole/zamfirescu-predoiu-in-topul-international/305083

In rest, nu ma pricep atit de bine la piata avocaturii in .ro, dar cred ca acea comparatie cu piata de bricolaj nu este foarte reusita, pentru ca cred ca se refera la cifra de afaceri. Ori daca ne uitam la cheltuielile pe care le au niste firme de bricolaj cred ca sunt mult mai mari decit cele ale unei firme de avocati.

07/03/07 @ 15:06
Comment from: dan.stoica
dan.stoica

ar mai fi un motiv: marile firme evita litigiile din romania, prin clauze de arbitraj. ergo, n-au nevoie de avocati romani. ergo au nevoie de consultanti. care la un anumit nivel trebuie sa aiba o anumita experienta. experienta la care romania are muuuulllt de lucru.asa ca tot consultantii romani sunt preferati ca presigiu, reputatie, soliditate (lucruri atit de importante cind lucrezi cu increderea oamenilor de afaceri). valori adaugate pe care consultantul roman le poate oferi doar rareori si oricum pe tranzactii la un nivel destul de redus de complexitate. asta e.

15/03/07 @ 18:57
Comment from: dan.stoica
dan.stoica

erata: evident voiam sa spun “consultantii straini sunt preferati” scuze

15/03/07 @ 18:58
Lascaris

Dreptul comertului international ar fi unul din punctele mele de mare interes, ma bucur ca ai scris ceva in legatura cu aplicarea acestei materii deosebit de frumoase - o sintetizare a intregului drept privat (civil, comercial, international privat in special).

15/12/10 @ 22:37


Form is loading...