Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Un investitor din China vrea sa construiasca la Orhei o uzina de producere a bateriilor solareToate liceele si campusurile universitare din Chisinau vor fi conectate gratuit la internet Wi-Fi »

Conferinta de lansare a proiectelor educationale in domeniul IT se desfasoara pentru prima data in Moldova

  16/12/10 09:47, by , Categories: e-securitate, e-tehnologii

Dona Scola, viceministru al tehnologiilor informationale si comunicatiilor a salutat cei circa 550 de pedagogi de informatica din municipiul Chisinau si oaspetii din Romania, prezenti la forum.

„Sint bucuroasa ca intelegerile la care s-a ajuns in luna mai, dupa semnarea celor doua memorandumuri dintre Ministerul Educatiei si companiile „Microsoft” si „Cisco” - lideri pe piata internationala a tehnologiilor informationale, se materializeaza in activitati concrete. Sint convinsa ca sprijinul pe care il ofera companiile mentionate in implementarea programelor educationale inovative si a schimbului de cunostinte vor contribui la educarea copiilor in vederea utilizarii corecte a calculatorului, integrarii si adaptarii lor la schimbarile rapide ce au loc in domeniul tehnologiilor informationale si crearii societatii informationale spre care tindem cu totii”, a mentionat vice-ministrul.

Dona Scola a mai spus ca asemenea evenimente se inscriu perfect in actiunile Guvernului de implementare a unui nou program de trasnformare a societatii, de accelerare a dezvoltarii Moldovei si integrare a ei cit mai rapida in spatiul informational global. „Acest program lansat de Guvern presupune schimbarea stilului de guvernare, orientarea guvernarii spre cetatean, inclusiv orientarea sectorului educatiei spre necesitatile elevilor si stidentilor, schimbarea paradigmei de dezvoltare economice a tarii orientata spre domeniul tehnologic, deoarece este bine cunoscut faptul ca astazi industria comunicatiilor si informatiei contribuie cu 10% la formarea PIB-ului tarii”. Potrivit viceministrului, doar prin implementarea celor mai avansate practici de instruire a copiilor in domeniul IT, putem atinge rezultatele scontate.

Cuvinte de salut in adresa participantilor la for au mai rostit Tatiana Poting, viceministrul educatiei, reprezentanti ai Companiilor Microsoft si Cisco.

Conferinta Republicana de lansare a proiectelor educationale in domeniul IT este organizata de Ministerul Educatiei si Ministerul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor in comun cu companiile Microsoft si CISCO. Evenimentul este parte a intelegerilor la care s-a ajuns intre parti in luna mai, in urma semnarii Memorandumurilor de intentii intre Ministerul Educatiei cu companiile Microsoft si CISCO.

Conferinta se va desfasura timp de trei zile in trei zone ale tarii:

Chisinau – pe data de 15 noiembrie 
Balti - pe data de 16 noiembrie 
Cahul – pe data de 17 noiembrie

La Conferinta vor participa circa 1300 de profesori de informatica din toate liceele si gimnaziile din tara. In cadrul Forului republican al profesorilor de informatica o echipa de profesori inovativi din Romania isi vor impartasi experienta in domeniul implementarii proiectelor inovative educationale in domeniul IT.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-securitate, e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Build your own site!
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog template by Asevo | CMS with Bootstrap