Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« IBM increzator in proiecte de cercetare si dezvoltare comune in Republica MoldovaANRCETI a stabilit cuantumul platii de reglementare pentru anul 2011 »

Castigatorii editiei I a concursului “iTineret - Viitorul incepe cu tine” (2010) continua sa-si dezvolte abilitatile in domeniul IT

  05/11/10 09:20, by , Categories: Comentarii personale, e-tehnologii

 

 

Cele mai bune si interesante proiecte IT premiate la editia intai a concursului national „iTineret – Viitorul incepe cu tine”, in cele trei categorii: web site-uri, graficasi aplicatii sunt dezvoltate si in continuare.

Participarea la concursul „iTineret – Viitorul incepe cu tine” a generat noi colaborari intre tineri la diverse proiecte IT, i-a ajutat sa se orienteze intr-o directie IT anume si sa-i incurajeze sa fie mai activi si sa contribuie la dezvoltarea sectorul IT in Moldova. In urma concursului, detinatorii locurilor de frunte au devenit:

Categoria web site-uri: 
Locul I 
Sorin Boiestean (www.of-md.com), Roman Munteanu (www.casadecor.md), Valeriu Mazare (www.mobilemarketing.md
Locul II 
Vitalie Tudose (www.smile.md), Ion Calcea (www.curaj.tv), Grigoras Isidor (www.books.md
Locul III 
Filipp Gingota (www.indyolimp.in.md), Eugen Mirovschi (http://x-sempre.com)

Categoria grafica: 
Locul I 
Corneliu Comendant (TorrentsMD Adobe After Effects) 
Locul II 
Cornel Josan (www.meteo.dublu.ro
Locul III 
Dorel Cretu (The room)

Categoria aplicatii: 
Locul I 
Andrei Popa (Sistem de monitorizare si vizualizare cu folosirea GPRS), Denis Delimarschi (WeatherBar) 
Locul II 
Sergiu Ciumac (The Sound Fingerprinting System), Dragos Mocrii (SEOAnalytic) 
Locul III 
Sandu Cojocari (Conway’s game of life), Ahmed Umbatov (SmartPascal.exe)

Pe langa diplomele de gradul I, II si III, au fost inmanate si cateva premii speciale: o bursa de studii i-a fost oferita de catre compania StarNet luiAndrei Popa, detinatorului locului I la categoria Aplicatii, un premiu special din partea Moldcell i-a revenit lui Dragos Mocrii, cistigatorul locului II la categoria Aplicatii, pachete cu carti de la Societatea de Distributie a cartii Pro-Noi si doua oferte de munca de la companiaMoldtelecom. Ofertele de munca sunt valabile pe termen nelimitat, tinerii fiind asteptati sa devina noi angajati ai companiei dupa finalizarea studiilor.

Sergiu Ciumac, detinatorul locului doi, la categoria aplicatii a participat la cea de-a VIII editie a conferintei tehnico-stiintifice pentru studenti, aspiranti si tineri specialisti care a avut loc in capitala Kargastan-ului, orasul Biskek, in perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2010. Scopul acestei conferinte este schimbul de cunostinte si experiente in domeniul tehnologiilor informationale si comunicatiilor, precum si stimularea tinerilor specialisti catre realizarea lucrarilor stiintifice, inclusiv colaborare internationalain domeniul educatiei. Bursa de participare si reprezentare a Moldovei la Biskek i-a fost oferita de Uniunea Internationala a Comunicatiilor, la solicitarea Ministerului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor al R. Moldova.

Un alt tanar, Andrei Popa, castigatorul bursei de studii din partea companiei StarNet si detinatorul locului I la categoria Aplicatii a devenit membru al Academiei de Stiinte a Moldovei. Acum, unul dintre proiectele sale „3D Sfera” este analizat de cateva companii internationale din Finlanda pentru a-i oferi finantare.

Tot in urma concursului datorita finalistilor concursului Dan Iftodi si Mihail Nertic, „iTineret - Viitorul incepe cu tine” organizatorii concursului acum au si un forum on-line care aduna participantii de la prima editie a concursului, precum si pe toti cei interesati de aceasta competitie sau de domeniul IT. Forumul serveste drept platforma de comunicare intre membrii sai.

Acum, tinerii elevi si studenti din toata Moldova sunt incurajati sa participe la cea de-a doua editie a concursului national „iTineret – Viitorul incepe cu tine”. Regulamentul concursului poate fi gasit pe site-ul www.itineret.md .

 

Concursul “iTineret -Viitorul incepe cu tine” se desfasoara la initiativa si sub patronajul ministrului TIC A. OLEINIC, cu sustinerea companiilor : I.S. CRIS Registru, S.A. Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, Evisoft, Suncommunications, StarNet, I.S. Centrul National pentru frecvente radio, I.S. MoldData, precum si a partenerilor informationali: www.Unimedia.mdwww.privesc.eu,www.allmoldova.md.

sursa

This entry was posted by and is filed under Comentarii personale, e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

October 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

RWD CMS
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | b2evo skin by Asevo | b2evolution