Categories: "Digital"

Fortuit nu inseamna fortat !!!

September 14th, 2010

Nu cred ca exista un exemplu mai bun de semidoct decit cel ce foloseste fortuit ca un termen sinonim cu forţat!

Ca sa lamurim o data pentru totdeauna (din dexonline):
Fortuit= Venit pe neașteptate; neprevăzut, inopinat; întâmplător.

Forțat = Făcut sau impus cu forța, prin constrângere

Vazut astazi pe prima pagina a prosport.ro !!! Evident, ca o sa zica ca e intre ghilimele, deci… au vrut sa zica ceea nu au inteles.

Daca tot suntem la capitolul gramatica limbii romane - va recomand scriptul de Regula zilei de gramatica de pus pe site

Telefon Stop Card Romania

December 15th, 2009

Acum citeva minute ma suna o prietena sa ma intrebe pe ce numere trebuie sa suna ca sa blocheze 2 carduri de la 2 banci diferite. Ma gindesc ca cel mai simplu ma uit pe card, dar acolo nu mai scrie nimic in sensul asta.

In schimb am gasit pe un blog o informatie extrem de utila si anume ca acum exista un numar unic de tipul stop card, care e si usor de retinut - 021 CARDURI sau 021 227 38 74

Deocamdata disponibila pentru titularii de carduri de la BCR, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania, ING Bank, Bancpost si CEC Bank

Culmea e ca pe site-urile bancilor respective informatia nu era asa de vizibila (sau bine indexata).

Puterea prostiei

September 15th, 2009

Prostia este una din cele mai distructive forte din istoria umanitatii. Nu poate fi invinsa. Dar se pot face multe pentru a reduce si a controla puterea sa. Cu cit o intelegem mai mult, cu atit o putem evita si sa-i prevenim efectele.

Vorbele de mai sus sunt deschiderea cartii Puterea prostiei (The Power of Stupidity, Il potere della stupidita), o carte care abordeaza o tema neobisnuita: Prostia.

Nu e vorba de o carte cu vorbe goale. Autorul (Giancarlo Livraghi) priveste la ceea ce au scris altii inaintea lui, incearca sa explice prostia prin exemple simple si grafice matematice.

Va recomand o lectura simpatica despre un subiect care poate parea ridicol, daca nu ar fi serios.

Nu o cautati in librarii. O gasiti in intregime online in Engleza sau Italiana. (sau chiar pe Google Books)

Flash Mob 29 August 2009 Bucuresti - Michael Jackson

September 2nd, 2009

Nu-s mare fan MJ, nu stiu cine-s organizatorii celor 3 de mai jos - dar astia de au pus la cale asa ceva merita Jos Palaria ! :>>

(gasit de la Cabral si Piticu)

Piata Romana (cel mai bun,IMHO)

Gara de Nord

City Plaza Mall

Sclavii Internetului

August 21st, 2009

Am prins ieri pe TVR Cultural un documentar extrem de interesant (da, imi plac mult documentarele bine realizate) intitulat Sclavii Internetului. Documentarul e fratuzesc si pare a avea titlul original Les Esclaves Du Cyber-Monde.

Promo-ul oficial este: “Odată cu apariţia Internetului s-a creat o nouă delocalizare fără drept de muncă. Un univers în care se clădesc averi uriaşe, dar în care apar şi noi nenorociri…
În China, tineri adolescenţi muncesc zi şi noapte pentru a elabora jocuri video pentru mari companii americane. Internetul are şi propriul său infern: în faţa camerelor, un salariat chinez înarmat cu un revolver a luat ostatic un alt salariat pentru a-i obţine salariul.”

Dar documentarul este extraordinar de bine realizat. Pentru cine a lucrat pe rentacoder sau alte site-uri unde iti vinzi serviciile, prima parte nu aduce ceva nou, ba chiar poate avea o tenta socialista.
Dar a doua parte care discuta despre modul cum sunt angajati “gold farmers” in China tineri care 12 ore pe zi stau in fata calculatorului si se joaca pentru a produce bunuri virtuale.

Documentarul devine absolut socant spre final, cind arata negru pe alb, cum practic seful IGE ajunge sa cistige miliarde pe exploatarea altora.

Extrem de bine realizat si merita vazut ! O adevarata proba de jurnalism forte.
Daca nu il gasiti, puteti afla pe scurt ideea intr-un articol din Liberation.

Sper ca cei de la TVR Cultural il vor relua. Din pacate, nici la inceput si nici la final nu au aratat cine este autorul sau data productiei. O sa le trimit un email sa vad daca aflu datele.

Stradivarius la metrou - Romania vs SUA

May 11th, 2009

Dupa ce Washington Post l-a pus pe violinistul Joshua Bell sa cinte in statia de metrou L’Enfant Plaza din DC la ora de varf si au descoperit cu uimire ca abia a strans 30 de USD, iata ca cei de la Romania Libera au replicat ideea in Piata Victoriei din Bucuresti cu Alexandru Tomescu si un Stradivarius.
Cele 2 videoclipuri (cel romanesc facut in colaborare cu HappyFish) vorbesc de la sine.

Alexandru Tomescu -16 Aprilie 2009 - Metrou Piata Victoriei, Bucuresti, Romania

Joshua Bell - Ianuarie 2007 - Metrou L’Enfant Plaza - Washington DC, SUA

Remi Gaillard - Un pic de relaxare

April 27th, 2009

Baiatul asta - Remi Gaillard - este fenomenal, un adevarat comendian de web 2.0. Atit in idei, cit si in realizare. Vezi mai jos o mostra de comedie Remi.

Iar aici mai multe videoclipuri si linkul catre site-ul sau oficial (in franceza).

Starea de elev

December 2nd, 2008

Cit de multa intelepciune iti trebuie sa poti rezuma in 3 cuvinte succesul in profesia ta, dupa 70 de ani de munca.

Sa nu pierzi niciodata starea de elev este expresia cheie pe care Radu Beligan, la 90 de ani ne-o transmite ca fiind chintesenta succesului sau.

Am fost bucuros sa particip, acum citeva saptamani, la o poveste de 2 ore, spusa de insusi Beligan despre cariere sa si oamenii care l-au marcat in viata. In multiudinea de atotstiutori si de “calare pe informatie” este o lectie din care cu totii ar trebui sa stam un moment si sa cugetam mai adinc.

Sau dupa cum zice Radu Beligan:
“Marea mea izbândă este că mi-am păstrat până astăzi starea de elev (…) Într-o lună fac 90 de ani şi mă pregătesc de un rol nou",