Category: "Resurse juridice generale"

Ius Iuventutis

January 8th, 2009

Domeniul virtual al Cercului de Drept Ius Iuventutis -docendo discimus-
Universitatea Petru Maior din Targu Mures

Jurisprudenta CEDO in limba romana

Site: http://iusiuventutis.blogspot.com/

Costel Galca - specialist in dreptul muncii

January 7th, 2008

Il stiu pe Costel Galca de pe vremea cind eram studenti la drept (in facultati diferite), dar era la fel de activ si incisiv ca si astazi.

Tocmai de accea imi face placere sa remarc nu doar blogul lui Costel despre dreptul muncii, dreptul securitatii sociale, dar si altele, ci si primul numar (aparut online in intregime !) din Revista de dreptul muncii si dreptul securitatii sociale nr.1/2008, creata si insufletita tot de Costel.

Mai multe bloguri juridice

August 14th, 2007

Observ cu deosebita placere ca in ultimele luni se mareste numarul blogurilor juridice sau mai putin juridice scrise de avocati sau chiar judecatori. (evit sa anunt imediat cum a aparut un blog, pentru ca cred ca este importanta constanta in scriitura pe virtual)

Puteti sa gasiti o parte din ultimele insemnari la juridice.ro, sau va puteti abona la fiecare dintre autorii preferati.
Sa-i nominalizam asadar pe judecatorul Cristi Danilet care sunt sigur ca are multe interesante de spus, inclusiv despre legaturile dintre CSM, Teoctist si Pittis, pe avocata Andreea Lisievici cu un "blog aproximativ juridic" ce pune paie pe foc cu marca Columbeanu dar si pe Drept la tinta - blog de avocat Anamaria Martin care ne explica cum e cu intalnirea cu judecatorul sau pe la Registrul Comertului.

Sa nu uitam insa sa anuntam si noul blog de pe legi-internet.ro tinut de Adela Danciu care ne explice ce si cum cu Guvernarea Internetului sau Internet Governance.

Si sa incheiem cu mentionarea textului preferat de pina acum scris de jud. Gheorghe Morosanu - Unghiera Nesimtitului. Fabulos !

Asociatia `Henri Capitant` - Romania

June 21st, 2006

Pagina web a Asociatiei `Henri Capitant` a prietenilor culturii juridice franceze - Romania

Reinfiintata din data de 22 martie 2003.

Sfera Juridica

June 19th, 2006

Editura Sfera Juridica ofera carti juridice de calitate. Posibilitate de a comanda direct de pe site.

Societatea pentru Justitie

August 31st, 2005

O organizatie care isi propune sa faca din schimbarea starii actuale a sistemului juridic romanesc o prioritate si o responsabilitate a celor direct interesati.

World Legal Information Institute

February 22nd, 2005

Free, independent and non-profit access to worldwide law. 473 databases from 55 countries including 21 international databases

Baze de date legislative si jurisprudentiale accesate gratuit din acest site din mai multe legislatii din intreaga lume.

Asociatia Magistratilor din Romania

November 20th, 2004