« Asociatii Profesionale? O propunere de reglementare in codul civilDe ce nu comentez (mai des) despre circul politc romanesc, si de ce nu cred ca cineva ne vrea acasa »

8 comments

Comment from: George
George

Ar mai fi poate un motiv. Lumea actuala a avocatilor este una in care dorinta de comunicare si impartasire a ideilor este depasita de egoismul pastrarii opinilor pentru sine. Fiind un domeniu in care interpretarea si creatia sunt esentiale in gasirea unor solutii pentru varii spete, refuzul de comunicarea poate parea justificat.
Se pierde insa din vedere atributul blogului ca forma de publicitate indirecta tinand seama si de interdictiile prevazute de legea de organizare a profesiei de avocat care interzic modalitatile directe.
Un alt atribut al blogului, acela de initiator al unor discutii pe anumite teme poate deveni interesant in conditiile in care in urma acestora participantii si implicit autorul blogului/temei de discutie isi pot clarifica aspectele necunoscute.
Vom vedea in ce masura lucrurile se vor schimba.

23/03/07 @ 13:52
dan.stoica

mai e si realitatea ca principalele canale de “exprimare” sunt monopolizate de lipsa unei dezbateri reale, care sa accepte existenta mai multor perspective si argumente.

26/03/07 @ 00:11
Comment from: Ardeleanu Hortenzia
Ardeleanu Hortenzia

Doresc cu adevarat sa particip la schimburi de opinii juridice cu avocati din toata tara,dat fiind faptul inexitentei unei practici unitare in multe ,multe domenii de drept.Se incalca principii de baza ale dreptului civil,care in final duc la solutii dezastruoase,care din pacate uneori ramin irevocabile

02/05/07 @ 22:58
Comment from: Marius
Marius

Unii avocati prefera sa tina astfel de bloguri sub anonimat pentru a nu intra sub incidenta legilor restrictive privind exercitarea profesiei de avocat.

De exemplu, pandecte.ro este al unui fost coleg de facultate, actualmente avocat, care publica sub pseudonim.

18/06/07 @ 13:00
Avocat Dan Florenta

eu zic ca lipsa timpului este un factor important

16/06/08 @ 02:32
Vorbe Grele

Eu cred ca avocatilor le este frica sa nu le fie furate ideile si 99 % dintre ei considera ca daca scrie pe blog asta inseamna sa dea consultatii gratis .
Am vazut doua siteuri de avocati si erau de-a dreaptul jenante mai ales ca aveau numarul de contact bagat peste tot si toate ideile se incheiau ciu ” daca vreti putem discuta despre asistenta in vederea unui eventual proces !
Nu m-as duce la un nemancat de genul asta !

18/03/09 @ 21:03
Lascaris

Ei bine, ma poti adauga si pe mine in lista de avocati cu blog.

15/12/10 @ 22:30

This post has 1 feedback awaiting moderation...


Form is loading...