Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Procuratura Generala a participat la un ATELIER DE LUCRU cu genericul „Protectia programelor de calculator in Republica Moldova”Conferinta de lansare a proiectelor educationale in domeniul IT se desfasoara pentru prima datain Moldova »

Asigurarea securitatii informationale si protectia resurselor informationale de stat

  17/11/10 09:25, by , Categories: e-securitate

Intreprinderea de Stat “Centrul de telecomunicatii speciale” a organizat o prezentare pentru administratorii de retea cu genericul “Asigurarea securitatii informationale si protectia resurselor informationale de stat”.

La aceastaintalnire, specialistii I.S. “Centrul de telecomunicatii speciale” au  facut o prezentare a metodelor de identificare si prevenire ale diferitor tipuri de atac, inclusiv sondarea, atac direct, DoS si DDoS la nivel de retea si aplicatii, care duc la defectare.

Directorul general al I.S. “Centrul de telecomunicatii speciale”, domnul Serghei Popovici a mentionat: “Importanta asigurarii unui  cadru legislativ pentru o cooperare eficienta si sigura, avand in vedere ca infrastructura critica de IT este pusa sub semnul unor atacuri cibernetice din ce in ce mai frecvente si mai complexe. In Republica Moldova, exista sisteme de infrastructuri critice detinute de catre companii private, acesti proprietari nu sunt doar corporatii mari, dar si intreprinderile mici si mijlocii. Nu sunt suficiente doar masuri speciale de protectie pentru a preveni atacurile cibernetice moderne asupra infrastructurilor critice ale intreprinderilor. Pentru a preveni astfel de amenintari, este necesar sa se implementeze solutii complete pentru protectia retelelor, care includ solutii de asigurare a securitatii, solutii de stocare si efectuare procedurii backup a datelor, precum si procesul de identificare a utilizatorilor si a sistemelor de control al accesului la retea. La masurile de securitate trebuie sa includem treninguri cu privire la securitate, masuri privind identificarea riscului asociat vulnerabilitatii de sistem si de proces al infrastructurilor critice, pericolelor si amenintarilor in adresa acestora, analiza si evaluarea de risc.”

Rezultatele unui studiu international privind protejarea infrastructurilor critice, denota ca aproximativ 53% din retelele furnizorilor infrastructurii critice, au fost atacati din motive politice.

Participantii la studiu au declarat ca au suferit din cazul unor asemenea atacuri in ultimii cinci ani, in jur de zece ori. Companiile care asigurau securitatea infrastructurilor critice, respondentii la studiu au fost selectate din industriile care prezinta o valoare pentru economia nationala sau pentru societate, ceea ce demonstreaza cain caz de atac de succes, exista o amenintare in adresa securitatii nationale.

sursa

This entry was posted by and is filed under e-securitate.

No feedback yet


Form is loading...

July 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Multiblog engine
 

This collection ©2020 by Dumitru Purici

Contact | Help | Blog skins by Asevo | Multiple blogs done right!