Stiri si informatii fierbinti din Republica Moldova.
« Castigatorii editiei I a concursului “iTineret - Viitorul incepe cu tine” (2010) continua sa-si dezvolte abilitatile in domeniul ITTeliaSonera: Telefoanele mobile vor înlocui cheile de la camerele de hotel »

ANRCETI a stabilit cuantumul platii de reglementare pentru anul 2011

  04/11/10 09:07, by , Categories: e-tehnologii

 

Consiliul de administratie al Agentiei Nationale pentru Reglementare în Comunicatii Electronice si Tehnologia Informatiei (ANRCETI -www.anrceti.md) a stabilit, prin hotaratrea sa, cuantumul platii de reglementare si monitorizare pentru anul 2011 la nivelul de 0,2 la suta din volumul venitului provenit din activitatile practicate în domeniul comunicatiilor electronice de catre furnizorii de retele si servicii de comunicatii electronice. Hotararea a fost publicata astazi, 29 octombrie 2010, în Monitorul Oficial. Noua plata de reglementare si monitorizare va fi achitata de catre furnizori începand cu 1 ianuarie 2011.

Consiliul a aprobat hotararea sa în temeiul Legii comunicatiilor electronice care stipuleaza ca ANRCETI stabileste cuantumul platilor de reglementare si monitorizare pentru anul urmator la un nivel suficient sa acopere cheltuielile necesare pentru asigurarea activitatii sale. Conform legii, cuantumul acestor plati se stabileste în baza estimarii volumului veniturilor provenite din activitatile din domeniul comunicatiilor electronice, în marime de pana la 0,3 la suta din volumul venitului estimat. Agentia prognozeaza ca în 2011 aceste venituri vor creste, fata de 2010, cu circa 10 % si se vor ridica, în valoare absoluta, la 6,7 mlrd. lei.

Platile se efectueaza de catre furnizori în conformitate cu Instructiunea privind plata de reglementare si monitorizare, aprobata prin hotararea Consiliului de administratie al ANRCETI nr. 17 din 02.06.2010.

Potrivit estimarilor Agentiei, nivelul stabilit al platii de reglementare si monitorizare va fi suficent pentru asigurarea autonomiei financiare a institutiei si acoperirea cheltuielilor necesare pentru exercitarea atributiilor acesteia prevazute de legislatia în vigoare. Planul preliminar al activitatii Agentiei pentru anul 2011 prevede desfasurarea unui complex de masuri legate de implementarea portabilitatii numerelor telefonice, serviciului universal si accesului la infrastructura asociata, de dezvoltarea procesului de transparenta decizionala a Agentiei, extinderea numarului de consultatii cu furnizorii, organizarea seminarelor si atelierelor de lucru, inclusiv în teritoriu, cu furnizorii, precum si a unui seminar international la Chisinau. Pentru a spori randamentul actiunilor planificate Agentia intentioneaza sa invite experti internationali în domeniul comunicatiilor electronice.

În anul 2010, cuantumul platii de reglementare si monitorizare constituie 0,17 la suta din volumul venitului provenit din activitatile practicate în domeniul comunicatiilor electronice de catre furnizorii autorizati.

sursa

 

This entry was posted by and is filed under e-tehnologii.

No feedback yet


Form is loading...

November 2022
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
 << <   > >>
Blog juridic al lui Dumitru Purici dedicat stirilor de ultima ora in domeniul tehnologiilor informationale si criminalitatii cibernetice din Republica Moldova.

Search

  XML Feeds

Open-source blog
 

This collection ©2022 by Dumitru Purici

Contact | Help | b2evo skins by Asevo | b2evolution CMS