Latest Comments

In response to: Muzica pe Internet - ce se discuta de fapt

Comment from: Adrian [Visitor]  

Buna seara ,numele meu este Adrian Tudor ,am citit articolul dumneavoastra referitor la legile internetului referitor la strimingul de muzica ,togmai vroiam sa fac o televiziune online cu muzica de petrecere iar chestia asta cu drpturile de autor ma pus pe jar .Acum in 2018 tot asa este ca inteleg ca articolul e mai vechi de 3sau4 ani.Va multumesc mult si astept un raspuns pe email,va rog!

11/01/18 @ 21:31

In response to: FAQ - returnarea produselor în comerțul electronic

Comment from: Oana Miculaiciuc [Visitor]  

Buna ziua,

Pot cere magazinului online sa imi refaca factura de pe persoana juridica pe persoana fizica in termen de 3-4 zile de la intrarea in posesie a produsului?

Multumesc anticipat,

09/01/18 @ 13:47

In response to: Supravegherea angajatilor - CEDO pune punctul pe i

Comment from: Munca Dauneaza Grav Sanatatii [Visitor]  
5 stars

Buna ziua,

Chiar nu pot sa inteleg de unde atat tupeu pe banii altora.

Toata treaba asta e o chestie banala de bun simt…atat timp cat esti platit sa muncesti…si muncesti folosind dispozitivele (laptopul, telefonul, calculatorul, etc.) firmei ce te plateste sa muncesti….si daca aceste dispozitive sunt monitorizate…si tu esti instiintat ca aceste dispozitive sunt monitorizate….unde naiba e abuzul? in ce lume traim ?

In ziua de azi toata lumea are smartphonuri, tablete, telefoane personale….pentru uz personal …sa le foloseasca pe acestea….te opreste cineva?

Si daca esti supravegheat video la locul de munca…si esti instiintat de acest lucru…si ti se arata si unde este dispoztivul de supraveghere…si daca angajatorul observa ca in loc sa muncesti…tu stai pe telefonul sau tableta personala 4 ore din 8…de ce ai tupeul sa vrei sa te plateasca pt 8?

Hai sa facem o analogie cu un obicei sensibil…fumatul :)

Daca esti fumator si sa zicem ca la fiecare ora te duci 2-3 minute sa fumezi…eu zic ca nu iti zice nimeni nimic….iar daca esti bun pe treaba ta si esti productiv poti sa te duci si din 15 in 15 minute sa fumezi si nu o sa se ia nimeni de tine….si chiar daca se trezeste vreun obtuz sa iti zica ceva….poti sa ii demonstrezi in ziua urmatoare…..zi in care nu fumezi…ca nu esti asa de productiv precum erai in zilele in care fumai….la fel si cu telefonul personal….sunt cazuri in care pot sa muncesc pt angajator folosind laptopul firmei si in acelasi timp sa stau sa vorbesc pe telefonul personal 8 ore din 8…daca sunt productiv si imi fac treaba pentru care sunt platit…nu o sa vina nimeni sa se ia de mine …ca de ce folosesc telefonul personal?.

In concluzie…daca NU esti bun pe traba pt care te-ai angajat de buna voie si nesilit de nimeni sa o faci ….. mai mult ca sigur o sa fi abuzat.

Mentionez ca vorbesc ca si angajat.

Din pacate mentalitatea angajatului roman a ramas “ziua trece, leafa merge".

Atata timp cat singur iti negociezi contractul de munca si salariu….de unde atat tupeu sa spui “la cat ma plateste … atat muncesc"…de ce nu iti asumi ca singur ai acceptat cu cat o sa fi platit….si in consecinta pune mana si fa treaba pentru care esti platit.

Am intalnit foarte des situatia: “intai sa ma plateasca cu nu stiu cat…si atunci o sa fac eu marea cu sarea"….dar nu e mai de bun simt intai sa te intrebi “pai de un naiba sa stie angajatorul meu ca sunt in stare sa fac din rahat brici….ca sa ma plateasca cu cai verzi pe pereti?"….cat tupeu sa ai sa fentezi munca si de vina sa fie tot angajatorul?.

Cine te opreste sa alegi viceversa…pune mana si fa treaba pentru care te ai angajat sa o faci si pentru care esti platit cu cat ai acceptat sa fi platit…fa-o bine…fa marea cu sarea…fa din rahat brici….si daca vezi ca agajatorul nu se simte….cine te opreste sa ceri?…si daca nu primesti?…te duci si ceri in alta parte….daca esti bun… sigur se gaseste cine sa iti dea….si in multe cazuri daca lumea afla ca esti bun vin sa iti dau fara sa ceri. Nu sti cine te opreste?…. uite cine e opreste…lenea….neputinta…lipsa de valoare…abuzurile.

P.S….scuze am fost intr-o mare eroare…acum au descoperit cercetatorii…adevarata cauza este, citez: “In ADN-ul romanesc este intiparit “MUNCA DAUNEAZA GRAV SANATATII”

28/12/17 @ 17:36

In response to: CNP-ul nu trebuie cerut de magazinele online

Comment from: Mirela Pricop [Visitor]

Articolul a fost valabil pentru alte vremuri. Din 2017 Statul Roman si-a propus sa controleze toate comenzile online facute pe internet de persoane fizice. Inregistrarea facturilor de catre contabili s-a facut pana la un moment dat pe baza adresei de domiciliu sau a CNP, acum se face doar pe baza CNP. Iata documentul oficial Ordinului nr. 1105/2016 al Ministerului de Finante privind declararea livrarilor, prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Incepand cu data de 1 ianuarie 2017 sunt obligatorii datele privind numele, prenumele, codul numeric personal sau codul unic de inregistrare, adresa completa de domiciliu sau sediu social, pentru toate facturile emise catre persoane fizice sau juridice. Consultand legea, comerciantul are obligatia sa ceara CNP. Daca nu doresti sa-l furnizezi, atunci il informezi ca nu doresti sa ii dai CNP, dar ii dai adresa completa de domiciliu. Atentie, protectia datelor nu mai acopera CNP, deci orice comerciant daca este obligat prin lege sa completeze acte o poate face fara sa se inregistreze ca persoana care prelucreaza date cu caracter personal. Mai nou, garantia se ofera in baza actelor completate corespunzator. Au fost cazuri in care s-a respins garantia pe motiv ca produsul nu era cumparat de persoana respectiva. Ar fi bine cand completati formulare online sa va treceti toate datele pentru a fi identificati ca proprietari ai bunurilor atunci cand mergeti la service sau garantie.

18/12/17 @ 16:50

In response to: eRomania - 8 milioane de euro pierdute

Comment from: Mihai Jalobeanu [Visitor]

Am ajuns să mă întreb dacă din cauza participării mele la discuțiile de aici am recepționat azi 14 Dec.2017 un mesaj dela RTLD privind care începe așa:

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro - RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.
Sau o fi vorba de demersurile pe care le-am tot făcut acum 14-15 ani când tot încercam să ameliorez accesul la Internet în INCDTIM (la Cluj, institut de unde m-am pensionat de mai bine de 10 ani

14/12/17 @ 19:31

In response to: Motivarea deciziei CCR privind interceptările SRI – ce ar trebui să reținem

Comment from: Laurentiu Radu-Frusina [Visitor]

Dezinformarea in masa nu este internetu ! InterNet-ul este Progres si Democratie, participare unor societati evoluate la Globalizarea Democratica, in orice caz, mondializarea este absurda si aberanta. Nu mass-media este cu democratia dar internetu… Si mai stim ca Afacerea Topaz i-a pacalit pe multi inclusiv pe americani, ca in 2001, insa ce interesea ai, in care tabara esti si ce poti sa faci: Geo-Strategie. Stim ce-i Internetu, ceea ce mondialistii vor sa-i lipseasca pe cetatenii unor democratii…

12/12/17 @ 12:52

In response to: Noua legislatie privind semnatura electronica intra in vigoare azi, 1 iulie 2016

Comment from: Raneti Tudor Andrei [Visitor]  

SOLVIT iti trimite cererea la mae.ro unde daca probleme tale se datoreaza binomului mafia magistratilor si securistii SRI ca in cazul meu, considera cererea ingropata. Toti functionarii publici romani in pozitii importante sunt colaboratori cu mafia asta

08/12/17 @ 16:36

In response to: Noua legislatie privind semnatura electronica intra in vigoare azi, 1 iulie 2016

Comment from: Raneti Tudor Andrei [Visitor]  
5 stars

Excelent - SOLVIT. Nu exista justitie in Romania - am experienta practica: https://www.scribd.com/document/352597506/Raneti-vs-Romania-at-ECHR

08/12/17 @ 13:26

In response to: IGCTI se sparge in doua

Comment from: Tarabega Stef [Visitor]

Ministerul Afacerilor Interne
www.mai.gov.ro/

21/11/17 @ 00:09

In response to: Tarile europene promit colaborarea in stoparea spam-ului

Comment from: aparate de etichetat [Visitor]

din pacate in Romania nu exista o autoritate de blocare a spamm-urilor in schimb se vrea directionarea de fonduri europene catre domeniile IT de software si hardware precum https://www.itdepot.ro/aparate-de-etichetat-preturi-267

20/10/17 @ 10:07

In response to: Al cincilea proiect de lege înregistrare a utilizatorilor pre-pay. Incompetență, tupeu nemărginit sau rea-intenție?

Comment from: aparate de etichetat [Visitor]

domeniului online (reglemenentari etc) ii va mai trebui cativa ani sa fie la egalitatea celui din Occident. recent am citit ca guvernantii din Romania vor sa deblocheze unele fonduri europene pentru software si hardware precum https://www.itdepot.ro/aparate-de-etichetat-preturi-267

20/10/17 @ 10:01

In response to: Spargi un cont de email si intri la zdup

Comment from: Dan [Visitor]  

unde se poate face reclamatie pt spargerea e mail ului si redirectionarea lui in care se optine si un transfer bancar ,la politie sau’?

27/09/17 @ 10:34

In response to: Supravegherea angajatilor - CEDO pune punctul pe i

Comment from: Marian S [Visitor]
5 stars

… iar în contextul mai larg al dorinţei unora de a proteja viaţa privată versus dorinţele altora, singura concluzie valabilă este: scapă cine poate!!! Ia hai să privim un pic care sunt combatanţii:

http://crackedlabs.org/en/corporate-surveillance

09/09/17 @ 16:11

In response to: Supravegherea angajatilor - CEDO pune punctul pe i

Comment from: Marian S [Visitor]
5 stars

Hai că mă bag şi eu în seamă, dacă tot nu am comentat de multă vreme pe aici! Lucrul cu şurubelniţele mele pare mai simplu decât munca în online.
Nu pot fi bănuit de vreo simpatie exagerată pentru vreuna din părţi, mai ales că toată viaţa am fost angajatul altora. Dar problema asta merită şi o discuţie… un pic laterală. Mă rezum la fapte:

1. Am întrebat, la angajarea mea la o anumită firmă, care este politica lor privind accesarea altor materiale online decât cele necesare activităţii. Am fost privit ca un marţian. Nu exisita nimic de acest gen, absolut nimic! Iar acolo se lucra cu computerul peste 80% din timp.
Paranteză: sunt absolut de acord cu faptul că te duci la muncă pentru muncă, nu pentru messenger personal şi diverse reţele sociale. Opt (sau mai multe!) ore nu moare nimeni fără “conectare”.
Aflaţi (dacă nu ştiaţi) că există locuri de muncă în care până şi mobilele se închid, se lasă la vestiar iar pentru urgenţe se poate contacta omul pe un număr de fix, cu centrală şi interior!!!

2. Peste ceva vreme firma s-a trezit cu IP-ul blocat. GENERAL blocat! Întregul server, cu multe aplicaţii. Ori asta însemna aproape faliment dacă ar fi ţinut mai mult de o zi. De ce? Fiindcă se lucra mult cu computerul iar un angajat a făcut prostioare online, tratate drept SPAM de către provider.

3. Am repetat patronului ceea ce îi mai spusesem, adică să interzică total şi necondiţionat accesul pe la alte chestii, cu precizare în contractul de muncă, plus pedepsele. “Supravegherea” ar fi fost banală: te-am prins cu mess sau alte chestii pe PC-ul de la firmă, ai dat de naiba!

4. Suplimentar şi limitat, abordarea BYOD. Bring your own device, pentru alte chestii.

5. Nu ştiu dacă a înţeles până să plec eu de acolo, dar deja introdusese o nouă fibră optică de la un al doilea provider şi un router Wi-Fi cu acces doar pentru alte chestii. NU avea acces nimeni de acolo la serverul intern.

Ştiu că acum am vorbit mai mult ca un tehnician dar, la costurile de azi, recomand gratuit şi benevol această soluţie. PE PLAN TEHNIC, am spus deja.

Vă rog pe voi să comentaţi dacă, din punct de vedere legal, am sau nu am dreptate. Mulţumesc. Spor!

09/09/17 @ 13:46

In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

Comment from: nicu [Visitor]

”Se pare că” ? Pe baza asta să ne lansăm în commentarii? așa începe o știre bună nu ”fake” ?
Opinez: ce face FB cu algoritmii lui e treaba lui. Eu am telecomanda și dacă nu-mi convine (și nu mi-a convenit niciodată FB) mai sunt situri care respectă principiile libertății. Ce-ați vrea de la MZ , un ins care își cîștigă banii facînd mass-surveillance?

11/08/17 @ 14:06

In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

Comment from: [Member]

Cand business-ul ala este dominant pe o piata este o cu totul alta discutie. De aceea trebuie sa discutam daca Google sau Facebook au dreptul de a decide ce informatie primim si sa excluda o parte din ele. Motivatiile excluderii sunt diverse, iar stirile false nu sunt decat unul din cele mai noi motive.

08/08/17 @ 15:11

In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

Comment from: mihai [Visitor]

Trebuie mentionat ca nu e deloc evident ca materialele Times New Roman sunt “umoristice, nereale". Cu ocazia cutremurului din Haiti din 2010, o “stire” TNR privind o presupusa confuzie facuta de armata romana intre Haiti si Tahiti a nimerit pe fluxurile internationale de stiri.

08/08/17 @ 14:39

In response to: Libertatea de exprimare și umorul, victime colaterale ale știrilor false în online. Cui îi pasă?

Comment from: Jay [Visitor]

Succint: de regula, pe plan subiectiv, cand interdictia vine din partea unei autoritati formale (gen guverne), indiferent tipul de restrictie, ea este resimtita ca imperativa, mai frustrant, deci reactia devine automat critica, chiar daca sensul restrictiei este in fond corect si legitim. Cand insa restrictia vine din partea unei persoane/entitati private, aceasta este asociata cu optiunea si informalul. “Asa vrea el, e businessul lui, pot sa ma conformez sau sa renunt". Sigur, e de discutat….

08/08/17 @ 13:45

In response to: FAQ - returnarea produselor în comerțul electronic

Comment from: Filip Alexandru [Visitor]  

Am returnat un card microSD care s-a defectat in garantie si mi-au rambursat doar valoarea cardului, fara costul initial al livrarii produsului catre mine. Este normal? In fond, si costul livrarii a intrat in costul total al cardului.

24/07/17 @ 11:34

In response to: CNP-ul nu trebuie cerut de magazinele online

Comment from: Racolta Adrian [Visitor]  
5 stars

Dar daca mi l-a furat deja cineva de pe un site ce as putea sa fac ?

18/07/17 @ 13:02
Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

January 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
powered by b2evolution free blog software