« Un vot neinformat e tot un fel de vot manipulatIncidentul de securitate de ieri cu Google.ro: Stati linistiti, nimeni nu este vinovat si nimic nu s-a intamplat »

Un mini-documentar romanesc despre drepturile de autor in era digitala

03/12/12

  15:38:56, by Bogdan, 256 words  
Categories: Stiri - Romania, Pareri personale, Drept de autor, Drept & ITC

Un mini-documentar romanesc despre drepturile de autor in era digitala

Astazi a inceput la Dubai conferinta ITU (International Telecommunications Union), care ar putea propune schimbare anumitor tratate internationale privind zona de telcom, si mai nou si Internet. Desi propunerile Rusiei si altor state au starnit ceva teama pentru schimbarea modelului de guvernanta a Internetului, cred ca pozitia transata a UE (The internet works, it doesn’t need to be regulated by ITR treaty. If it ain’t broke, don’t fix it.) si altora (inclusiv Google) nu o sa dea prea mult loc de manevre.

Totusi, secretomania din jurul intalnirii ramine condamnabila fiind necesar un alt site …leaks pentru a afla cel putin lista oficiala a celor ce participa la o intalnire publica.

Asa ca sa raminem vigilenti si interesati, dar in acelasi timp optimisti. Pina vedem rezultatul intalnirii (se va incheia abia pe 14 Decembrie)…

Va propun sa ne uitam la un documentar independent de 15 minute din Romania despre un alt mod de a vedea copyrightul sau mai corect zis drepturile de autor si a-ti pune intrebari referitoare la in ce masura si cit este necesar. (btw, daca va intereseaza subiectul si vreti sa documentati si opinia cealalta - daca nu cumva o stiti deja - e o conferinta in Brasov sapt. viitoare si cauta un blogger).

A fost lansat oficial tot astazi. Deci: De ce exista copyright? Pe cine afecteaza de fapt pirateria? De ce ma simt ca un infractor atunci cand stau pe net?

Cel mai bine este ca sa puneti comentariile despre film pe Youtube sau pe pagina lor de Facebook.
(dap, apar si eu pe prin filmulet)

9 comments

User ratings
5 star:
 
(0)
4 star:
 
(0)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(3)
3 ratings
Average user rating:
1.0 stars
(1.0)
Comment from: kalinix [Visitor]

De curios, am citit cateva din articolele subscrise pana acum de ‘cealalta parte’. Si brusc mi-am adus aminte de un ‘fortune’ mai vechi, in care se compara vi (as in VIsual) cu alte editoare de texte: daca dezvoltatorii de la vi ar vedea cat de departe in spate este concurenta, si-ar lua concediu pe perioada nedeterminata… :)

03/12/12 @ 22:59
Comment from: nik [Visitor]
1 stars

Ce-mi place….MANIPULAREA!
Va ascundeti dupa creatie,toti intervievatii se lauda ca ei creaza(?)si totusi nu am vazut decit indignarea ca nu pot sa downloadeze fara limite orice.Cei care er trebui sa vorbeasca au avut parte de maxim o fraza in acest asa zis documentar.Un tip(mare creator)pe o banca in parc bate cimpii(inventie vs.inovatie),o groaza de secvente si fraze scoase din context.
Va multumim d.le Manolea,nu va dezmintiti deloc,statisticile cu incasari in crestere sint din SUA pe acelea din Romania…

04/12/12 @ 13:02
Comment from: [Member]

@nik - Imi pare rau ca atit ai inteles. (asta daca ai urmarit intregul documentar)

Cit despre creatii, imi pare rau ca de 8 ani scriu pe blogul asta in mod absolut liber (adica sub o licenta libera). Evident, nici asta nu cred ca intelegi. Din pacate.

In rest, iti doresc sa faci tu un documentar mai bun despre drepturile de autor. Inclusiv cu statistici din Romania, care nu exista.

04/12/12 @ 22:31
Comment from: nik [Visitor]
1 stars

–Cit despre creatii, imi pare rau ca de 8 ani scriu pe blogul asta—Eu fiind mai prost de felul meu inteleg ca ai vrea sa fi platit pentru ceea ce scri…si esti,de cine…cu siguranta nu vrei sa spui ca doar numai adevar graiesti atunci cind spui ca nu exista statistici(pentru Romania)dar totusi le folosesti pe ale altora si sunt bune,mai ales atunci cind folosesc la anumite interese.Daca este un documentar partinic ce nu urmareste alceva decit dezonformarea de ce sa-l apreciez? Aha!Scuze!Acolo erau intervievati…parca si tu erai unul dintre -experti-.Binenteles, fara nici-un interes,avocat nu esti,invitat peste tot esti,o duci bine(si cind te gindesti ca toate astea numai din scrisul de pe blog).NOROCOSULE!
In rest,iti doresc bafta cind o sa le explici tuturor ca inspiratia din dreptul roman este perimata si o sa trebuiasca sa importam unul de pe Marte…fara bani.Fireste!

P.S.Pentru ca tot veni vorba despre libera exprimare si dreptul la intimitate si toate cele….tu de ce imi ceri adresa de mail(doar ai captcha) cind trebuie sa las comment???
Din respect si incredere.

05/12/12 @ 17:18
Comment from: [Member]

@nik - Ok, deci nu ai inteles. Asta e.

Nici macar referirea la dreptul roman. Care era legat de dreptul de proprietate si nu de dreptul de autor (care a aparut mai tarziu, cam pe la 1710). Dar astea inseamna argumente, pe care se pare ca nu le stapinesti.

In schimb il stapinesti bine pe scri(!!) si virgulele si spatiile dupa ele. Mult succes la scoala! Si pe Facebook!

PS: Poti sa scrii (dar cu doi de i, da?) ce vrei in campul de email

05/12/12 @ 18:24
Comment from: Alex Lungu [Visitor]

@nik
Daca doriti sa criticati pe cineva, ar trebui sa ma criticati direct pe mine, realizatorul acestui mic filmulet, si nicidecum pe dl Manolea care a avut bunavointa de a-mi acorda un interviu.
Observ totusi ca aveti ceva personal cu dansul si folositi argumente nefondate doar pentru a castiga o disputa.
1. Dezinformare/manipulare este un termen foarte dur si, chiar daca tind sa iau partea unei parti, ofer totusi informatii din ambele, si incerc sa arat o privire mai ampla asupra faptelor care se petrec, si nu doar cifre si argumente ale partilor “afectate”
2. Statistici pe Romania intr-adevar nu exista din cate am cautat eu, si nici nu am cunostintele necesare pentru a realiza o astfel de statistica. Ceea ce va pot oferi eu este sursa graficelor, despre care puteti citi mai multe aici: https://www.techdirt.com/skyisrising/
Pentru orice fel de informatii in plus, va stau la dispozitie.

05/12/12 @ 19:39
Comment from: nik [Visitor]
1 stars

@bogdan
Stapin al gramaticii si al argumentelor neconvingatoare….Esti plictisitor!
NOROCOSULE!

P.S.(sic!)
Multumesc pentru urari.
In ceea ce priveste spatiul si virgula,poti sa le pastrezi daca sunt in plus …fara bani.Fireste!

@alex
Filmuletul este foarte bine realizat tehnic si atit,in rest nu se schimba datele problemei si eu pot sa-ti ofer link-uri care sa prezinte contrariul.
O zi buna!

06/12/12 @ 02:04
Comment from: [Member]

@nik - cu adevarat un troll. Rest in peace.

06/12/12 @ 09:42
Comment from: majecer [Visitor]

I had similar homework connected to this article. And only https://homework-writer.com/blog/who-invented-homework helped me to get info about homework inventor.

25/04/18 @ 11:46


Form is loading...

Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
multiblog platform