Tag: "neutralitatea internetului"

11/02/14

Monitorizarea Internetului incalca dreptul la viata privata!! Va pasa?

Astazi se desfasoara o campanie masiva coordonata de Electronic Frontier Foundation (EFF) si alte grupuri digitale importiva monitorizarii Internetului de catre NSA, GCHQ si alte organisme de spioni. Principiul este unul simplu - ca o monitorizare a con… more »

11/12/12

Cenzuri absurde, blocari de domenii in UE si alte noutati

Citeva stiri interesante din ultimele saptamani despre ce se mai intampla prin lume cu drepturile digitale: EDRi a organizat Saptamina Cenzurii Absurde pe Twitter acum vreo 2 saptamani pentru a demonstra cum in ultimii ani, companiile private au ajuns… more »

11/01/11

Neutralitatea Internetului si noua legislatie romaneasca

Am asteptat cu ceva interes noul proiect de implementare a Pachetului Telecom (set de directive care modifica legislatia privind sectorul comunicatiilor electronice). La finalul anului trecut ANCOM a prezentat un proiect (in dezbatere publica pina pe… more »

02/12/10

Viitorul web-ului: neutralitate si standarde deschise

De citeva zile ramin cu gindul la un articol recent si spectaculos al lui Tim Berners-Lee (da, da el este taticul web-ului)din revista Scientific American in care la 20 de ani dupa inventarea Web-ului puncteaza citeva aspecte esentiale ce pot schimba… more »

22/11/10

Citeva stiri din legislatia Internetului

Citeva noutati din ultimele 2 saptamani referitor la subiecte din Drept ITC: Din Romania 1. Legea jocurilor de noroc online a fost adoptata de catre Parlament. Practic este vorba de legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului… more »

12/10/09

5 prioritati europene pentru societatea informationala

Pentru ca in ultima insemnare am criticat-o pe tanti Reding, e momentul sa zicem si ceva de bine. (macar partial) Intr-un speech facut la un eveniment in Bruxelles doamna Reding ne poveste de 5 directii in care Comisia va trebui sa se implice pentru… more »
Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
powered by b2evolution