« Estonia - centru de studiere al cyber - terorismuluiNoi decizii OMPI interesante privind numele de domenii .ro »

Google si StreetView

15/05/08

  12:07:29, by Bogdan, 232 words  
Categories: Stiri - Drept&IT din intreaga lume, Viata privata

Google si StreetView

Nu stiu citi dintre voi cunosc aplicatia Google numita StreetView . O aplicatie bazate pe GoogleMaps va da practic posibilitatea sa vedeti da la nivelul strazii cum arata locatia dorita. Cum deocamdata serviciul StreetView se aplica (cred) doar la nivelul unor orase din SUA, in Romania nu cred ca este foarte cunoscut. (desi se pare ca s-a inceput si fotografierea unor orase europene).

Pe linga problema evidenta - ca se prind si fetele unor oameni cind se iau aceste poze, exista si alte probleme suplimentare. Un cuplu din Pittsburg i-a dat in judecata pentru ca au facut fotografii pe aleea lor privata si le-au pus pe Internet, astfel determinind scaderea pretului casei.
Cererea e cam trasa de par (dar stim ca americani sunt procesomani), insa e ceva adevar pe la mijloc.

Iata insa ca baietii de la Google asculta plingerile venite din partea consumatorilor, asa ca au anuntat zilele trecute ca vor “umbri” fetele persoanelor care apar in astfel de poze, printr-o tehnologie de detectare a fetelor umane dintr-o fotografie si “anonimizarea figurii respectivei persoane".
Tehnologia suna extrem de interesant si pare sa reduca substantial bazele problemei. Ramine sa vedem insa in ce masura si functioneaza bine si daca tehnologia va putea fi utilizata si de alte companii care fac servicii similare (vezi Blue Dasher)

( Update 20.05 - Iata ca si EDPS zice la fel ca si mine - in Europa sistemul StreetView ar fi cam ilegal)

10 comments

Comment from: Bogdan [Visitor]  

stire veche frate

15/05/08 @ 16:09
Comment from: Marian S. [Visitor]  

Sunt curios cum s-ar aplica aceste “proceduri“ intr-o tara precum Romania, unde cica ai voie sa interceptezi convorbiri telefonice, adrese de email si alte alea dar nu ai voie, de exemplu, sa pui niste camere de luat vederi in intersectii, sa vezi cine incalca legea, ca vezi doamne incalci libertatea omului. Sigur ca da, incalci libertatea omului din gipanul care trece pe rosu si ai voie sa o incalci pe aceea a amarasteanului care vorbeste la telefon. Apropo, cine mai creste porumbei voiajori, ca vreau eu unul….

15/05/08 @ 21:03
Comment from: kraft [Visitor]  

Si camerele video amplasate in Londra s-au dovedit a fi un fiasco. Au creat numai discutii fara a ajuta prea mult la prinderea infractorilor. Oricum amplasarea acestor camere video care filmeaza orice este un subiect de discutie. In viitor acestea vor naste probleme destul de serioase.
E posibil ca si la noi, vreun creier luminat sa aiba ideea sa amplaseze camere video pe strazi dar nu atat pentru supraveghere cat mai mult pentru a mai face vreun baiat destept ceva bani. Si nu e obligatoriu ca acestea sa si functioneze.
Daca face si el un ban, care-i problema? Munceste omu’ invidiosilor!
Daca nu functioneaza nicio camera ce daca? Scrieti acasa copii!
Ce daca o camera costa de 4-5 ori mai mult decat ar trebui? Ete na acum, ce oameni … Cata rautate …
Si ce daca vor fi discutii? Sa fie! D-aia nu mai ploua!

16/05/08 @ 07:19
Comment from: Florin [Visitor]  

Cea mai tare faza a fost cand au pozat o tranzactie “obisnuita” cu droguri pe o strada in Chicago. Poza a fost retrasa, insa link-ul a existat pe niste bloguri.
Cred ca am gasit ceva:
http://gawker.com/5004469/a-drug-deal-caught-from-every-angle

(sa vezi ce-ar mai zice nenea Avram Muresan)

16/05/08 @ 12:58
Comment from: Alina [Visitor]

Mie mi se pare faina aplicatia. Ar fi interesant sa vedem si strazile din Romania pe viitor.

16/05/08 @ 13:44
Comment from: [Member]

Mersi Florin - super-tare linkul ! Nu stiam de poveste :-)

16/05/08 @ 15:35
Comment from: Marian S. [Visitor]  

@ kraft
Sa stii ca eu iti urmaresc blogul si sunt in mare parte de acord cu tine. Trebuie insa sa deosebim griul de neghina, cum se spune. Eu NU agreez ideea camerelor care filmeaza orice si oricum; ma enerveaza la culme orice incercare de violare a intimitatii. M-am ocupat o vreme cu sisteme de control acces, alarme antiefractie si anti-incendiu si supraveghere video. Am fost obligat sa instalez camere in cele mai ciudate locuri astfel incit sunt scirbit acum de aceasta meserie; ma intorc catre telecomunicatii si IT. Insa atunci cind vezi citi nebuni au luat carnet de conducere pe spaga, citi nu respecta regulile, trec pe rosu, sperie (sau chiar accidenteaza) pietonii care se afla in regula atunci chiar ca lasi deoparte orice sentiment de acest gen si evident ti-ai dori sa vezi ca macar se sperie de prezenta unei camere video. Insa, la noi ca la nimenea…

17/05/08 @ 10:39
Comment from: Marian S. [Visitor]  

Chiar asa, mi-a venit o idee. Exista cumva vreun serviciu cu plata de la Google prin care sa-mi livreze imagini dintr-un anumit loc la o anumita data ? Am eu o vorba cu un purtator de gipan care era sa ma accidenteze pe trecerea de pietoni pe Basarabia, stie el care si ii promit ca nici nu scapa.

17/05/08 @ 10:42
Comment from: Adi [Visitor]

Apropo de Street View, am vazut acum o saptamana in centrul Constantei o masina cu camere montate de jur-imprejurul ei. Vre-o 10-15 camere in total.
Masina era o mica rulota, din aceea cu cabina soferului integrata in acelasi corp cu cea de locuit.

Cred ca ni se pregateste ceva pe linie de StreetView :)

22/05/08 @ 13:18
Comment from: Adi [Visitor]

P.S. camerele erau vopsite in aceeasi culoare de alb ca si corpul rulotei, daca nu trecea prin fata mea la trecerea de pietoni nu le-as fi deosebit de fundal, iar de la mai mult de 15 metri distanta nu prea puteau fi distinse.

22/05/08 @ 13:25


Form is loading...

Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

October 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
powered by b2evolution free blog software