« Apple acuzat de incalcarea legii cu iTunesMedia Freedom Internet Cookbook - OSCE »

Frauda prin Internet la Constanta

10/01/05

  10:56:43, by Bogdan, 351 words  
Categories: Stiri - Romania, Criminalitate informatica

Frauda prin Internet la Constanta

Fiul unui colonel din Jandarmeria Constanta a sustras, cu ajutorul unor carti de credit falsificate, sute de mii de dolari. Anul trecut, el a pagubit si Banca Americii, dar nu a patit nimic
Sase tineri din Constanta, o parte din ei studenti, copii ai unor familii instarite din oras, risca sa fie condamnati cu inchisoare de pina la 12 ani. Politistii de la Crima Organizata au dovedit ca beizadelele au pagubit cu sute de mii de dolari mai multi cetateni americani si europeni. Capul retelei este fiul unui colonel din Jandarmerie.

El mai este cercetat intr-un caz similar dupa ce, in primavara anului trecut, a pacalit Bank of America, jefuind mai multi clienti ai acesteia.
Pentru capturarea celor sase, politistii de la Crima Organizata Constanta s-au constituit in patru echipe. Ajutati de trupele DIAS, ei au efectuat simbata perchezitii domiciliare incepind cu ora 4.00 dimineata. Au fost descoperite carti de credit in alb, aparate de citire-scriere a cardurilor, aparatura PSI, laptopuri de ultima generatie.

Grupul infractional este format din Daniel Foarfeca (21 ani), Bogdan Nistor (22 ani), Razvan Zamfiroiu (23 ani) - studenti -, Sorin Manuel Paun (22 ani), Florin Mangu (26 ani) si Catalin Zlate (23 ani) - fara ocupatie.

Seful CZCCOA Constanta, comisar-sef Victor Popescu, spune ca tinerii falsificau carti de credit furind codurile secrete ce apartineau unor cetateni americani sau europeni. Cei sase obtineau codurile secrete prin emiterea de e-mail-uri, informind ca ar fi “stornate”. Suspectii reuseau apoi “sa cloneze” cartile de credit cu care extrageau diverse sume de bani in lei, echivalentul a 1.000 de dolari pe zi, limita de suma.
Toata aparatura confiscata a fost sigilata si trimisa spre expertiza la Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate. Victor Popescu spune ca in acest fel se vor afla bancile pagubite, suma totala si numele clientilor jefuiti.

Cei sase suspecti, prezentati deja procurorilor constanteni, sint cercetati pentru falsificare de instrumente de plata electronice, detinere de echipamente in vederea falsificarii de instrumente de plata electronice si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Vezi articol la http://www.revistapresei.ro/articol.php?a=12497&s=2&ss=64

Vezi si http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=112394

No feedback yet


Form is loading...

Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

November 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
blogging software