« Metodologie drepturi de autor (UCMR) pentru servicii online - versiunea 2010Cybercrime: 100 perchezitii domiciliare si 250 persoane implicate in savirsirea infractiunilor »

Despre Manifestul eRomania sau Stai pe margine si sigur nu se va intampla nimic

07/04/10

  17:34:12, by Bogdan, 367 words  
Categories: Anunturi, Stiri - Romania, Pareri personale, Drept & Internet

Despre Manifestul eRomania sau Stai pe margine si sigur nu se va intampla nimic

La o saptamina de la lansarea Manifestului pentru un proiect eRomania deschis avem 123 de semnatari (organizatii, persoane fizice si juridice).

Mai ramine deschis pentru semnaturi inca o saptamina - pina pe 14 Aprilie, dupa care il vom trimite oficial catre Minister si alte autoritati daca trebuie.

Eu am estimat initial ca vor fi cam 100 de oameni care vor semna, si cu publicitatea facuta de Manafu si Dragos Stanca, am depasit cifra previzionata. In fond, nu cerem demisia cuiva si nici bani mai multi pentru noi. Doar deschidere.

Cu ajutorul lui Manafu si Cristi Driga avem si o serie de bannere, pe care le gasiti la finalul acestui email si pe care le puteti pune pe site-ul sau blogul vostru. De asemenea, pe Twitter puteti folosi hashtag-ul #eromania.

Dincolo de comentariile pe fond ale lui Zoli Herzeg cu privire la anumite parti din Manifest, nu am intalnit prea multe critici. Ceea ce ma sperie. In schimb am intalnit o profunda atitudine defetista si negativista concretizata prin una din cele doua atitudini de mai jos:

1. Sunt de acord cu ce scrie, dar Manifestul nu va ajuta la nimic, pentru ca cei de la putere tot vor face cum vor ei

Raspuns: Asa este - daca nimeni nu va face nimic, acest lucru este cert, in mod absolut.
Daca in schimb unul sau mai multe persoane iau atitudine, avem cel putin o sansa sa se schimbe ceva.
Orice e mai mare decit zero.

2. Nu vreau sa semnez Manifestul pentru ca nu sunt de acord cu Fraza X (de obicei asta apare intr-un corolar mult mai bine fundamentat stintific: de la “@#$@%*&” pina la “atitudine pupincurista")
Raspuns: Nicio problema. Textul este licentiat sub CC BY, astfel incit oricine il poate lua, modifica si face o varianta cu mult mai buna.
Se poate crea si o alta varianta de la 0.
Totul e sa o faci tu ceva. Evident, asta daca te intereseaza si iti pasa de subiect.

La fel de evident, poate la fel de bine sa nu ne intereseze subiectul eRomania sau cei 500 de milioane, si atunci e mai bine sa nu uitam de noul episod din Tinar si Nelinistit sau State de Romania, care ne ajuta la ridicarea culturii noastre. :D

9 comments

User ratings
5 star:
 
(1)
4 star:
 
(0)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
5.0 stars
(5.0)
Comment from: geo [Visitor]

Comentariile lui Zoli Herzeg sunt de inteles (angajat Microsoft). Ar fi fost surprinzator ca Zoli (Microsoft) sa sustina manifestul (business-ul lor bazandu-se pe platforme inchise si concurenta neloiala).

Cred totusi ca menifestul ar avea mai mult success daca ar fi promovat mai mult si daca promovarea s-ar face pe canale cu mai multa … audienta (google search pe ultima saptamana legat de acest eveniment releva doar cateva bloguri, si aceste bloguri nu prea au multi vizitatori).

07/04/10 @ 21:18
Comment from: Ciprian [Visitor]  

eRomania se refera la portalul care se spune la stiri ca va costa 500 milioane euro?

Cand am auzit prima data de acel portal primul gand al meu a fost ca trebuie sa fie cineva care sa se opuna, iar prin acest manifest am impresia ca vreti sa atrageti sustinatori ai proiectului.

08/04/10 @ 08:08
Comment from: nicu [Visitor]

Nu avem si un tag pe identi.ca? Exista tot felul de posibilitati de a prelua mesajele de pe un sistem pe celalalt.

Raspunsul cu licentierea CC-BY nu este realist, textul in sine nu valoreaza atit de mult, este mult mai importanta legatura intre text si semnaturile de sustinere: daca cineva preia textul sub CC-BY si face un “fork", atunci lista de semnaturi trebuie reconstruita de la zero. Si de ce eu care am semnat o data as mai semna o alta varianta care mai pune 3 virgule si schimba 2 cuvinte? Nu, nu erealist, decit sa faci o varianta noua, independenta, e mult mai practic sa iti inghiti mindria si sa semnezi documentul chiar daca nu esti 100% de acord cu toate frazele.

08/04/10 @ 08:46
Comment from: nicu [Visitor]

Acum am vazut raspunsul lui Zoli si e cam tirziu ca sa comentez acolo, dar problema cu Java e falsa sau e vina lor… sa elibereze si Microsoft platforma .NET, dar complet, fara patente si amenintari voalate ca acum si o sa aiba si ei aceeasi greutate ca Java. Nu o sa le pling de mila ca vor si platforma proprietara si acces peste tot, “you can’t have your cake and eat it too”

08/04/10 @ 08:55
Comment from: Jani Monoses [Visitor]

3. Unii cred ca nu sunt ‘doriti’ intre semnatari.
“Pentru ca am avut impresia ca e pentru persoane juridice, oameni in
pozitii de decizie cu cv-uri stufoase, nu stiu cata importanta are ca
o semnat un student din cluj.”

Semnatura oricarei persoane care stie ce e internetul modern, open data, standarde si cunoaste metode de a face administratia mai utila pentru cetatean e bine-venita nu?

Si mie mi s-a parut ca fata de cati avocati si cunoscatori de tehnologii open sunt in tara, sunt foarte putine semnaturi.

08/04/10 @ 11:45
Comment from: [Member]

@Ciprian - proiectul eRomania NU este doar un portal - aceasta ar fi o crunta si inutila minimizare, care nu ne ajuta. Din pacate nu este extrem de clar nici ce este, mai putin pentru cele 3 licitatii care s-au facut, unde exista un caiet de sarcini pentru fiecare - dar - pe scurt vorbind - este vorba de procese de creare si simplificare a relatiilor guvern-cetatean prin Internet.

@nicu - sunt extrem de multi care nu vor sa-si inghita mindria, si atunci o solutie este asta, decit sa stea deoparte.

@jani - nu cred ca am afcut ceva care sa inducem aceasta idee, dar e posibil ca ea sa existe.

Semnatura oricarei persoane este binevenita.

08/04/10 @ 12:02
Comment from: simion [Visitor]
5 stars

Asociatia Beneficiarilor Bursei Speciale « Guvernul Romaniei » (www.abbsgr.ro) adera la cele 7 principii promovate in Manifestul pentru un proiect deschis eRomania si va face ceva mai mult decat doar sa semneze Manifestul.

A realizat doua bannere flash si va promova Manifestul in networkul propriu.

Mai multe detalii gasiti aici !

08/04/10 @ 18:52
Comment from: nicu [Visitor]

@simion: sint eu ciudat ca mi se pare ironic sa vad bannere promovind manifestul in format Flash?

09/04/10 @ 17:55
Comment from: geo [Visitor]

@nicu: poate merg cu Gnash ;)

09/04/10 @ 19:01


Form is loading...

Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

November 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
powered by b2evolution free blog software