« Doua noutati referitor la pastrarea datelor de traficUn vot neinformat e tot un fel de vot manipulat »

Cenzuri absurde, blocari de domenii in UE si alte noutati

11/12/12

Cenzuri absurde, blocari de domenii in UE si alte noutati

Citeva stiri interesante din ultimele saptamani despre ce se mai intampla prin lume cu drepturile digitale:

  1. EDRi a organizat Saptamina Cenzurii Absurde pe Twitter acum vreo 2 saptamani pentru a demonstra cum in ultimii ani, companiile private au ajuns să decidă tot mai frecvent ce este “adecvat” șî “neadecvat” pe Internet și ce fel de conținut Internet avem dreptul să accesăm.
    Vedeti top 5 si dincolo de el, ce include:

  2. Nume de domenii din Europa, inclusiv .eu sau .ro au inceput sa fie blocate pe motive de contrafacere. Comunicatul oficial al Europol nu intelege diferenta intre incalcarile drepturi de autor (copyright) si marca (trademark), dar astea sunt detalii, nu?. Probabil ca au facut ceva gresit de le-au luat domeniile. Mai conteaza legile care zic ca ar trebui o decizie a unui judecator? Nu stim care au fost, le-a descoperit torrentfreak pe unele din ele.

    Câteva zile mai târziu, în 30 noiembrie 2012, mai multe site-uri BitTorrent, inclusiv Torrentz.eu, Fenopy.eu and BTscene.eu au fost puse „on hold” de către EURid, Registrul european pentru nume de domenii Internet. Titularii numelor de domenii respective nu au fost informati cu ce au gresit sau de ce sunt acuzati. Asa ca s-au mutat pe alte domenii.
    Vezi intreaga poveste.

  3. Astazi Parlamentul European a adoptat 2 rezolutii nelegislative prin care cere reglementarea Neutralitatii Internetului Sa vedem ce face Comisia… La noi inca nu s-a format acel grup de lucru propus de ANCOM pe tema asta.

  4. Si tot astazi si tot Parlamentul European a adoptat crearea unui sistem unitar de patente la nivelul Uniunii Europene, sistem extrem de criticat si de experti (vezi opinia Institutului Max Planck pentru Prop. Int) si care deschide larg calea catre patentele software si in Europa. Detalii pe site-ul FSFE Acu sa va astepti si la patente si procese idioate - pentru cei interesati de detalii aruncati-va o privire pe cele listate pe site-ul groklaw.

5 comments

User ratings
5 star:
 
(0)
4 star:
 
(1)
3 star:
 
(0)
2 star:
 
(0)
1 star:
 
(0)
1 rating
Average user rating:
4.0 stars
(4.0)
Comment from: anonymous [Visitor]
13/12/12 @ 00:22
Comment from: [Member]

Nu stiu ce sa zic - cita vreme discutiile sunt in spatele usiolor inchise nu cred ca am cum sa stiu ce sa vorbeste acolo.

Deci asteptam sa vedem ce iese public dupa eveniment… si atunci putem sa comentam, daca este cazul.

13/12/12 @ 10:15
Comment from: Alexandra [Visitor]

In spiritul adevarului istoric, Bogdan, as vrea sa mentionez - pentru ca nu ai facut-o tu - ca ANCOM te-a invitat in numeroase randuri la discutii pe marginea subiectului neutralitatii internetului (si nu numai pe acest subiect). De asemenea, ANCOM participa activ in grupul de lucru de la BEREC care se ocupa de Neutralitate. Din punctul meu de vedere, pana la acest moment nu au fost identificate probleme pe piata in ceea ce priveste restrictionarea accesului utilizatorilor la servicii sau aplicatii care sa necesite o interventie pe cale de reglementare din partea ANCOM.

23/01/13 @ 11:10
Comment from: [Member]

Corect Alexandra - de fapt era doar o constatare faptica ce am spus la punctul 3 - nu face subiectul intregii insemnari.

Oricum, eu cred ca Grupul de lucru se va face mai devreme sau mai tarziu. Si nu cred ca trebuie sa asteptam sa se intample ceva ca sa actionam - vezi scandalul Free din Franta.
E un alt punct de vedere. :-)

23/01/13 @ 13:39
Comment from: Richard [Visitor]
4 stars

I am a writer and I use modern technologies at work. I think that you can find more info on https://pro-essay-writer.com/blog/writing-apps

21/03/18 @ 18:29


Form is loading...

Blog juridic al lui Bogdan Manolea cu informatii referitoare la legislatie, jurisprudenta, articole si stiri legate de domeniul Dreptului Tehnologiei Informatiei din Romania si strainatate.

Subscrie la acest blog pentru a primi actualizarile prin e-mail

Adresa de e-mail


Realizat de FeedBlitz

  XML Feeds

Search

November 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Multumesc

V-a fost util ceva de pe blog sau pe de site ?
De azi va permit sa imi lasati un multumesc
powered by b2evolution free blog software